VIDEO Descoperire în premieră: Animal hibrid rezultat din încrucișarea unui ŢAP cu o OAIE

| 16 sep, 2014

Primul exemplar hibrid confirmat științific de oaie încrucișată cu capră existent la ora actuală în lume a fost descoperit la o fermă din Deiderode, zona centrală a Germaniei, anunță marți agenția DPA.

În vârstă de șase luni, animalul rezultat este o "capro-oaie" (animal hibrid rezultat din încrucișarea unui țap cu o oaie de sex feminin), a declarat profesorul Christoph Knorr de la Universitatea din Goettingen, specialist în studierea animalelor domestice.

Citeşte şi: Toţi au îngheţat când au văzut CEA A NĂSCUT! "E un BLESTEM"

O astfel de încrucișare este extrem de rară. Ovinele și caprinele fac parte din aceeași subfamilie de caprine, dar ele au seturi diferite de cromozomi. În timp ce caprele au 60 de cromozomi, oile au numai 54 de cromozomi, ceea ce face încrucișarea foarte dificilă.

Cercetătorii de la Universitatea din Goettingen vor continua să studieze acest animal care este în prezent singurul din lume confirmat științific de acest gen, subliniază agenția DPA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ