Video-Document. Primire spectaculoasă a Reginei Maria în America în anii '20

| 27 apr, 2014

Daca in ultimele doua decenii, statul roman s-a aflat doar in postura de a fi onorat atunci cand primeste vizita oficiala a unui inalt demnitar strain, o inregistare cu totul deosebita de la inceputul secolului trecut ne demonstreaza ca si Romania a cunoscut respectul si aprecierea celor mai importante tari ale lumii.

O filmare-document din 1926 capteaza pe pelicula vizita Reginei Maria in Statele Unite ale Americii, alaturi de doi dintre copii sai, principele Nicolae si principesa Ileana. Considerata prima vizita in America a unui “cap incoronat”, calatoria Reginei in Statele Unite a reprezentat un succes fabulos pentru imaginea Romaniei, scrie expresmagazin.ro.

Un pasaj din istoricul Gene Smith, unul dintre cei mai importanti biografi americani, descrie precis anvergura evenimentului:

“În nebunia anilor ’20, regina Maria a fost, pentru ­scurtă vreme, cea mai populară femeie din ţară.” (original: “Queen Marie: In the delirium of the 1920s, she became, for a little while, the most popular woman in the country”, Gene Smith, The American Heritage, Vol. 45, No. 6, October 1994).

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ