Viktor Orban: Nu există nicio modalitate prin care să permitem să ne fie impus un sistem de cote de la Bruxelles

| 24 dec, 16:28

Decizia de a accepta refugiați în Uniunea Europeană a fost o greșeală care cu greu mai poate fi acum corectată, a declarat joi premierul ungar Viktor Orban, într-un interviu acordat cotidianului Magyar Idok, citat de MTI.

Dacă majoritatea partenerilor din UE ai Ungariei ar fi fost de acord cu poziția guvernului ungar încă de la început, atunci astăzi ar fi doar câțiva zeci de mii de refugiați în Europa și nu un milion, a spus premierul Orban.

În legătură cu sistemul de distribuire a refugiaților între țările membre UE pe baza unor cote obligatorii, Orban a spus că este o chestiune de principiu dacă ungurilor ar trebui sau nu să li se spună de către o parte terță că 'trebuie să trăiască împreună cu oameni alături de care ei nu vor să trăiască'

În această privință, opoziția Budapestei față de acest sistem are ca scop apărarea suveranității naționale.

"Dacă parlamentul Ungariei decide că refugiații vor fi acceptați, atunci ei vor fi, dar altfel nu există nicio modalitate prin care să permitem să ne fie impus un sistem de cote de la Bruxelles", a accentuat Viktor Orban. 

El a adăugat că sondajele de opinie indică faptul că majoritatea migranților în Europa vor deveni votanți pentru formațiunile de stânga. 'Se vor identifica cu stânga pentru că ei nu vor trebui să aibă de-a face cu vreo origine creștină. De îndată ce migranții au numărul necesar de persoane, ei își vor forma propriile formațiuni politice, care, din același motiv, vor coopera cu stânga', a continuat șeful guvernului de la Budapesta.

Citeşte şi: Numărul migranților care au ajuns în Europa în acest an a atins pragul de 1 milion

În opinia sa, legarea problemei refugiaților de alocarea fondurilor UE este o chestiune de 'răzbunare și șantaj, la care nimeni nu are dreptul de a recurge'. 

Pe de altă parte, premierul ungar a estimat că Uniunea Europeană va avea un viitor dacă ea va înregistra mai multe realizări decât dezacorduri, iar zona euro este cea care trebuie să realizeze mai multe succese întrucât este nucleul UE. El a apreciat că țările din zona euro au fost timp de mai mulți ani parte a unui proces de integrare profundă, însă acest proces este în prezent oprit. 'Europa își caută locul într-o lume în schimbare', a spus Orban, adăugând că perspectivele economice ale zonei euro sunt în prezent neclare. 

Referitor la politica internă, Viktor Orban a afirmat că atunci când s-a aflat la putere, partidele de stânga 'au demonstrat cum arată un guvern corupt până în măduva oaselor' și că, în acest context, orice acuzație în această privință din partea opoziției actuale este 'lipsită de credibilitate și ridicolă'.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ