Viktor Orban: Ungaria nu vrea o graniță comună cu Rusia

| 09 mar, 20:09

Interesul geostrategic al Ungariei este să nu aibă o frontieră comună cu Rusia, a subliniat premierul Viktor Orban în timpul unei reuniuni cu ambasadorii ungari, desfășurată luni la Budapesta, relatează agenția EFE și presa de la Budapesta.

'Ungaria are 200.000 de motive să promoveze pacea în Ucraina. Deși zonele de conflict sunt relativ departe de Ungaria, nu trebuie să subestimăm riscurile', a spus Viktor Orban, citat de portalul hungarytoday.hu. 'Destabilizarea Ucrainei intră clar în conflict cu interesele ungare. Trebuie să fie o țară între Rusia și Ungaria, nu dorim o frontieră comună cu Rusia', a subliniat în continuare premierul ungar, arătându-se preocupat în special de situația minorității maghiare din Ucraina.

'Integritatea și suveranitatea Ucrainei sunt un interes fundamental' al Ungariei, a insistat el.

Totuși, șeful executivului de la Budapesta a criticat din nou sancțiunile impuse Rusiei de statele occidentale, el apreciind că aceste măsuri afectează economia ungară.

Deși afirmă acum că nu-și dorește o graniță cu Rusia, Orban s-a remarcat în ultima vreme prin apropierea de Moscova, orientare reflectată și de vizita efectuată luna trecută de președintele rus Vladimir Putin în Ungaria, singura țară din UE unde liderul de la Kremlin fost primit după declanșarea conflictului ucrainean.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ