Vindecă 9 din 10 cazuri de cancer! Descoperirea făcută de cercetători din greşeală

| 14 oct, 20:36

O echipă formată din cercetatori danezi si canadieni au facut o descoperire care ar putea schimba complet modul in care sunt tratate cazurile de cancer.

Oamenii de stiinta incercau sa gaseasca o metoda prin care sa protejeze femeile insarcinate de malarie, boala avand un efect extrem de puternic asupra lor. In timpul experimentelor, acestia au descoperit ca malaria ar putea juca un rol decisiv in aceasta lupta.

Un carbohidrat de care se ataseaza parazitul in placenta femeilor insarcinate este identic cu un carbohidrat gasit in tumorile canceroase. Echipa de cercetatori a creat o proteina pe care o foloseste parazitul de malarie pentru a se atasa de placenta si au adaugat o toxina. Aceasta combinatie cauta celulele canceroase care o absorb. Toxina este apoi eliberata si ucide celulele bolnave, notează ştirileprotv.ro.

Citeşte şi:  O plantă banală care se găseşte la orice colţ de stradă UCIDE celulele canceroase! Specialiştii confirmă

Acest test a fost deja efectuat pe mai multi cobai, iar rezultatele au fost incurajatoare. Cercetatorii spera ca vor putea sa testeze aceasta descoperire si pe oameni in urmatorii patru ani. Intrebarea pe care si-o pun este daca poate corpul uman sa tolereze dozele necesare fara a dezvolta efecte secundare.

"Suntem optimisti, proteina pare a se atasa doar de placenta si de celulele canceroase", spune Ali Salanti de la Universitatea din Copenhaga.

Se estimeaza ca 90% din tumori ar putea fi tratate astfel. Pana acum, din testele facute pe cobai in laborator, a rezultat:

- Tumorile limfomului non-Hodgkin: tumorile au fost reduse cu aproape 75%
- Cancerul de prostata: tumorile au disparut in 2 din cei 6 soareci testati, la o luna de la prima doza
- Cancer osos, in metastaza: 5 din cei 6 soareci erau vii dupa 8 saptamani, fata de niciunul in grupul de control.

Tag-uri: cancer, cercetatori
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ