Vine un ciclon peste România. Urmează un nou val de FRIG și ninsori

| 19 ian, 14:46

Viscolul şi vântul puternic vor continua să facă probleme şi în orele următoare, în special în zonele montane. Rafelele vor depăşi 80 de kilometri pe oră şi vor viscoli ninsoarea. Iar de săptămâna viitoare ne aşteaptă un nou val de frig.

Meteorologii vorbesc de un ciclon mediteranean care va aduce temperaturi negative ziua, iar gerul se va instala noaptea în mai toate regiunile.

"Avem un semnal pe care tot îl vedem, de formare a unui ciclon, undeva în zona Mediteranei și care urmează să afecteze începând de duminică seara până luni în special regiunile sudice, de data aceasta purtem vorbi izolat și de niște cantități de și precipitații sub formă de ninsoare", declarat la Realitatea TV Mihai Timu, meteorolog ANM.

"Am mai avut un puseu săptămâna asta, la început răcirea aceea destul de evidentă, cu zăpadă, dar care s-a topit destul de repede, astăzi ajungem la 10 grade în Capitală", a explicat meteologul ANM.

Sâmbătă, în jumătatea de sud-est a ţării, înnorarile vor deveni persistente, iar precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse; în Muntenia şi Dobrogea acestea vor fi în general moderate cantitativ, ploaie la începutul intervalului, ce se va transforma în lapoviţa şi ninsoare în ultimele ore ale intervalului.

Va ninge şi în zona montana, în special în Carpaţii de Curbura şi în estul Meridionalilor. În Oltenia vor fi mai ales ploi, iar în sudul şi centrul Moldovei precipitaţii slabe, mixte.

Izolat vor fi condiţii de polei. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros şi va ninge slab local în nord-vest. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime, mai ridicate decât în mod normal, vor avea valori ce se vor încadra între -1 şi 7 grade.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ