UPDATE Viorel Hrebenciuc, urmărit penal de DNA în dosarul CNA: "Este o prostie! Sunt o victimă colaterală"

| 04 sep, 2014

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Viorel Hrebenciuc s-a prezentat joi la Direcţia Naţională Anticorupţie. Potrivit unor surse judiciare, Viorel Hrebenciuc a fost chemat la DNA pentru a i se comunica că s-a început urmărirea penală pe numele său.

UPDATE Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Viorel Hrebenciuc a declarat joi la ieşirea de la DNA că i s-a comunicat că are calitatea de suspect în dosarul de corupţie de la CNA.

'Eu sunt aici, bănuiesc, o victimă colaterală. Mi s-a adus la cunoştinţă faptul că sunt suspect în acest dosar', a afirmat Hrebenciuc.

El a precizat că este vorba de dosarul format în baza plângerii împotriva CNA depusă din partea PP-DD de deputatul Liliana Mincă, dar a spus că nu poate să dea amănunte din cauză.

Întrebat care este acuzaţia care i se aduce, Hrebenciuc a făcut trimitere la Legea 78/2000 art.13.

'Chestia asta cu marele Hrebenciuc este foarte multă legendă (...) Nu prea corespunde adevărului', a subliniat deputatul PSD.

De asemenea, el a spus că nu îi este teamă de nimic pentru că ştie ce a făcut şi mai ales ceea ce nu a făcut.

Audierile în acest caz au loc după ce preşedintele PP-DD Simona Man şi Liliana Mincă, deputat PP-DD, au depus la Direcţia Naţională Anticorupţie o sesizare privind posibilele acte de corupţie ale preşedintelui CNA, Laura Georgescu, solicitând demisia acesteia.

Citeşte şi: Hrebenciuc: Tot ce facem ca parlamentari e trafic de influenţă

Până în prezent, în acest dosar au fost audiaţi membrii CNA, inclusiv preşedintele instituţiei, Laura Georgescu.

La intrarea în sediul DNA el a precizat că a fost chemat în dosarul CNA. ''Nu ştiu, o să văd în ce calitate. Nu am citaţie'' a spus Hrebenciuc. Întrebat dacă are calitatea de suspect, el a menţionat că doar procurorul de caz decide asupra acestui aspect, dar nu vede niciun motiv pentru acest lucru.

Hrebenciuc a negat că şi-ar fi folosit influenţa pentru a obţine avantaje la CNA sau pentru televiziunea lui Gheorghe Ştefan.

''Este o prostie'', a spus social-democratul întrebat dacă şi-ar fi exercitat influenţa în favoarea lui Gheorghe Ştefan pentru televiziunea acestuia.

Pe 25 iulie deputatul social-democrat a precizat, la sediul DNA, că a fost chemat pentru a da o declaraţie în legătură cu relaţia instituţională dintre Parlament şi Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). El a susţinut că a fost chemat în calitate de martor în dosarul în care PP-DD a făcut plângere penală împotriva preşedintelui CNA, Laura Georgescu.

Preşedintele PP-DD, Simona Man, şi Liliana Mincă, deputat PP-DD, au depus la Direcţia Naţională Anticorupţie, la începutul lunii iulie, o sesizare privind posibilele acte de corupţie ale preşedintelui CNA, Laura Georgescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ