Viorel Ştefan va fi propus ministru de Finanţe în locul lui Darius Vâlcov

| 25 mar, 10:03

Deputatul Viorel Ștefan îl va înlocui la ministerul Finanțelor pe Darius Vâlcov, urmărit penal de procurorii DNA. Surse citate de România Tv spun că președintele Klaus Iohannis a acceptat nominalizarea lui Viorel Ștefan în urma consultărilor cu premierul Victor Ponta.

Viorel Ştefan este deputat în Parlamentul României şi ocupă în prezent funcţia de preşedinte al Comisiei de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor.

Numele lui Viorel Ştefan a mai fost vehiculat şi în trecut la şefia Finanţelor.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că încă nu a avut discuţii despre posibilul înlocuitor al ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov, care şi-a dat demisia după ce DNA a început urmărirea penală în cazul său pentru pentru trafic de influenţă. Ponta a precizat că va trimite preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea de demisie a lui Vâlcov imediat după aprobarea, în ședință de Guvern, a Codului fiscal și de procedură fiscală, ceea ce înseamnă maxim miercurea viitoare.

Darius Vâlcov a demisionat duminică din funcţia de ministru al Finanţelor, la puţin timp după ce preşedintele Klaus Iohannis îi ceruse primului-ministru Victor Ponta să-l demită pe Darius Vâlcov, urmărit penal de DNA pentru trafic de influenţă în perioada în care era primar al oraşului Slatina.

Până la numirea în funcţie a unui nou ministru, interimatul la conducerea Ministerului Finanţelor Publice a fost asumat de premierul Victor Ponta.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 mar, 10:22
George Stoica
Sînt activ și vigilent, eu nu dorm în Parlament!“ Nu sînt versuri de manele, ci sloganul de candidat la Parlament al vicepreședintelui PSD Galați, Viorel Ștefan. Un slogan de succes pe partea economică: de cînd e deputat, Ștefan a încheiat contracte cu statul de vreo 45 de milioane de lei.
Viorel Ștefan a fost președinte al Navrom, companie de transport fluvial de stat. După privatizare, Navrom s-a spart în mai multe societăți comerciale. La fiecare dintre acestea, Ștefan are acțiuni. Personal sau prin intermediul altor societăți comerciale. Acțiuni declarate de deputat. Atît că transparența lui s-a oprit aici, fix cînd ar fi trebuit să menționeze contractele Navrom-urilor cu statul.
Pentru Navrom Reparații, de exemplu, un client fidel s-a dovedit Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați. Cu care, în perioada 2009-2010, Ștefan a încheiat cinci contracte, majoritatea prin negociere directă, în valoare de 1,6 milioane RON, pentru reparații nave. În 2010, același Navrom a dat lovitura: un singur contract (cu Ministerul Finanțelor, pentru aderarea la Schengen), dar de peste trei milioane de euro, pentru modernizarea de mijloace de mobilitate navală (pontoane-dormitor). Contracte au mai fost încheiate în 2010 cu Romsilva, pentru reparații șalupe, în valoare de 115.000 RON, în 2009 cu Termoelectrica (de 167.958 RON, avînd ca obiect „andocare împingător Burebista pentru reparații“) și cu Regia Autonomă Administrația Zonei Libere Sulina pentru repararea unei macarale plutitoare (contract în valoare de 318.641 RON).
Chiar în anul în care vicele PSD Galați a devenit deputat (pentru a treia oară consecutiv), Navrom Delta SA (parte a grupului de firme Navrom) a încheiat un acord-cadru cu Ministerul Transporturilor de peste 30 de milioane de lei, pentru serviciul public de transport pasageri și al mărfurilor de strictă necesitate între localitățile din Delta Dunării și municipiul Tulcea. S
25 mar, 10:24
George Stoica
continuare..
Sperăm că nu e nevoie să mai adăugăm niște milioane ca să vă convingem că Ștefan chiar e „activ și vigilent“. (Roxana JIPA)

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ