Viorica Dăncilă: Eurodeputaţii PSD, cei mai activi reprezentanţi ai României în Parlamentul European

| 24 iul, 19:23

Raportul de activitate al delegației europarlamentarilor români din Grupul S&D, după primul an de mandat în cadrul legislaturii 2014-2020 a PE, relevă "o activitate intensă" a celor 16 eurodeputați, se arată într-un comunicat al PSD.

Reprezentanții români din Grupul S&D au avut, în această perioadă, 1.105 intervenții în plen, 388 interpelări către Comisia Europeană, 78 de rapoarte, au semnat 533 de moțiuni și au depus 1.663 amendamente.

"Prin efortul lor, drepturile românilor care muncesc în afara țării au fost apărate în fața atacurilor politicienilor extremiști, interesele României la Bruxelles au fost susținute — prin solicitarea de sprijin sporit pentru agricultori, de finanțare crescută pentru programele destinate tinerilor sau pentru infrastructură, prin obținerea de fonduri pentru accesul la sănătate, prin evitarea pierderii de bani europeni proveniți din politica de coeziune. Europarlamentarii social-democrați s-au implicat în prim-planul unor dezbateri europene importante, precum reacția Uniunii Europene în urma anexării Crimeii de către Rusia, politici ale Uniunii Europene în domeniul sănătății și alimentației, securității cibernetice sau acordurilor comerciale ale Uniunii", se arată în comunicatul PSD.

Conform acestuia, eurodeputații români din Grupul S&D au organizat și o serie de activități speciale, derulate fie în cadrul Parlamentului European, fie în România, precum facilitarea deplasării la Bruxelles a 51 de grupuri de vizitatori din România și organizarea a peste 100 de evenimente.

"Cifrele din raportul nostru comun de activitate vin să confirme faptul că echipa noastră este cea mai activă delegație europarlamentară a României", a afirmat liderul europarlamentarilor social-democrați, Viorica Dăncilă, citată în comunicat.

Ea a adăugat că europarlamentarii social-democrați au avut reacții "imediate" și "categorice" atunci când drepturile cetățenilor români au fost puse în discuție. "Suntem singura delegație europarlamentară din România care a avut astfel de demersuri solidare, de taxare a atacurilor la adresa românilor, și vocea noastră a fost auzită în sprijinul compatrioților noștri în forurile europene", a mai susținut Dăncilă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ