Vitezomanii de pe autostrada Soarelui nu mai au scăpare! Poliţia va patrula cu noile motociclete de viteză

| 22 iun, 19:44

Traficul pe principalele autostrăzi, care duc către mare și munte, va fi supravegheat începând de luni cu cinci motociclete Honda ST 1300, ce pot atinge 225 km/h.

"La data de 22 iunie, polițiștii Direcției Rutiere din cadrul Poliției Române au preluat cinci motociclete Honda ST 1300. Acestea fac parte din lotul autovehiculelor repartizate Poliției Române, în cadrul procesului de înnoire a parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne aprobat de viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea", informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Motocicletele au o capacitate cilindrică de 1.261 cm cubi, 126 cai putere și pot atinge 225 km/ h, sunt dotate cu sistem de comunicare propriu, lămpi avertizare roșu/ albastru, flash stroboscopic, sirene electronice și girofar de culoare albastră, precizează sursa citată.

"Pentru îndeplinirea misiunii cu care a fost învestită, Poliția Română urmărește permanent să asigure un serviciu public de calitate, activitățile fiind dezvoltate pe patru componente esențiale: creșterea gradului de siguranță pentru cetățeni, prevenirea și combaterea infracționalității organizate și transfrontaliere, asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri și, nu în ultimul rând, asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale, financiare și informaționale necesare dezvoltării și menținerii capacității operaționale a instituției", se arată în comunicat.

Programul de înnoire a parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne a debutat în 2014, când Poliția Română a fost dotată cu 257 de mijloace de transport destinate muncii operative, dintre care 15 motociclete, iar de la începutul anului 2015 i-au fost repartizate încă 2.386 de vehicule, dintre care cinci motociclete.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ