Vizita lui Ponta din Germania de acum un an: investiția Deutsche Bank, concretizată

| 08 mai, 2014

La un an de la vizita premierului Victor Ponta în Germania, deschiderea oficială a centrului tehnologic Deutsche Bank demonstrează o dată în plus că demersul diplomatic al premierului a adus avantaje certe, amplificând apetența investitorilor germani pentru investiții în România.

Deutsche Bank a anunțat joi deschiderea oficială a centrului tehnologic DB Global Tehnology în București, prin care vor fi create 500 de locuri de muncă în sectorul IT până în 2016. DB Global Tehnology va realiza operațiunile globale ale băncii germane Deutsche Bank și va reprezenta o platformă pentru inginerii din sectorul software-ului. În acest moment compania are 65 de angajați, însă, până până la sfârșitul anului vor mai fi recrutați 200 de specialiști.

Prezent la inaugurarea centrului tehnologic, primul-ministru Victor Ponta a ținut să precizeze că această “colaborare cu Deutsche Bank reflectă două lucruri esenţiale. România este într-o direcţie bună din punct de vedere al dezvoltării. Este important ca această impresie de direcţie bună din punct de vedere economic să fie confirmată de rapoartele Comisiei Europene. Mai important decât orice instituţie publică sau privată, e important că o companie investeşte în România. Deutsche Bank nu este un caz singular”, a precizat șeful Guvernului.

Investiția băncii central-europene în Romania s-a concretizat ca urmare a eforturile premierului de relansare a relațiilor economice cu Germania pe coordonate pragmatice. Anul trecut, în timpul vizitei efectuate în această țară, pe lângă întâlnirile cu oficialii germani, șeful guvernului român a avut întrevederi și cu oamenii de afaceri din diferite sectoare economice. Iar întâlnirile de atunci au dat roade, după cum ne-o arată și proiectul de construcție a noului centru tehnologic al Deutche Bank în București.

Merită de asemenea de remarcat că interesul băncii germane pentru sectorul IT din România nu este însă singular. Pe lângă Deutche Bank și alte companii mai mult sau mai puțin cunoscute din sectorul informatic au început să investească ca urmare a calității resurselor umane și a adoptării unui pachetul fiscal pentru industria IT, care prevede printre altele scutirea angajaților din acest sector de la plata impozitelui pe venituri de natură salarială. Prezent la inaugurarea centrului tehnologic, ministrul de finanțe, Liviu Voinea a ținut să precizeze că schema de ajutor din sectorul informatic a permis emiterea de către Guvern a nouă acorduri de finanțare din 2012 până astăzi, în valoare 77 de milioane de euro. ”Deutsche Bank a primit 15,6 milioane de euro. Am creat peste 3.000 de locuri de muncă prin finanţare. Contribuţia prin taxe şi impozite numai prin locurile de muncă ce vor fi create se ridică la un sfert de miliard de euro. La buget se întorc 50 de milioane de euro din investiţia în DB Global Technology”, a spus Liviu Voinea.

Eforturile de anul trecut ale premierului Victor Ponta de a relansa relațiile cu Germania în principal în vederea colaborării economice nu s-au lăsat așteptate. După deschiderea unor noi centre de producție de către Daimler la Cugir, după investiile realizate de Bosch, Deutche Bank este un alt mare investitor german care decide să investească în România ca urmare a vizitei de anul trecut pe care primul-ministru a realizat-o în Germania. Eforturile întreprinse de șeful executivului pentru atragerea de investitori încep să se concretizeze pe zi ce trece iar acest lucru nu poate fi decât îmbucurător, în contextul în care capitalul plasat în țara noastră dă naștere la noi locuri de muncă și ridică nivelul de trai al oamenilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ