Vizita lui Victor Ponta în SUA consolidează parteneriatul economic

| 10 feb, 17:26

Principala activitate a reprezentanților executivului român este în acest moment îndepărtarea, prin colaborare cu Parlamentul, a barierelor birocratice care descurajează marii investitori americani să pornească proiecte în țara noastră.

Victor Ponta va face în viitorul apropiat o nouă vizită diplomatică în SUA pentru a se întâlni cu secretarul de stat al Comerțului și cu alți reprezentanți ai mediului de afaceri. Obiectivele principale vizează dezvoltarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic și încurajarea investițiilor în țara noastră.

Programul premierului a fost pus la punct după întâlnirea pe care acesta a avut-o săptămâna trecută cu însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson, și în contextul indicațiilor date miniștrilor români de a face un “update” la foaia de parcurs pe zona comercială cu SUA. Principala activitate a reprezentanților executivului român este în acest moment îndepărtarea, prin colaborare cu Parlamentul, a barierelor birocratice care descurajează marii investitori americani să pornească proiecte în țara noastră.

În condițiile în care relația politică și militară cu SUA funcționează foarte bine – progresul înregistrat în cazul sistemului antirachetă de la Deveselu stând drept argument – este și normal ca țara noastră să încerce să găsească mai multe oportunități pentru a continua creșterea economică în anii ce urmează.

De reținut că Ponta a mai făcut o vizită de câteva zile în SUA și în luna septembrie a anului trecut, când s-a întâlnit cu liderii celor mai mari companii din domeniul energiei din SUA pentru a promova proiectul României de a-și obține independența energetică. Putem observa că seria de vizite se încadrează într-o strategie pe termen lung de atragere a investitorilor americani în țară, iar discuțiile sunt în stadii suficient de avansate pentru a aduce rezultate majore în următorii ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 feb, 13:35
cantautor
care sunt barierele?
care sunt investitorii americani si ce proiecte au?
la ce proiect de lege lucreaza Guvernul si-l va sustine Parlamentul?
a mai facut o vizita...ce rezultate concrete a avut?
gargara.....
Sova...Udrea..Cocos si fostul lui avocat,socrul....tic-tac,tic-tac
10 feb, 19:45
El Condor
Acarul Amabo
Vizita asta inseamna ca cineva vrea sa-i schimbe macazul. Dupa, ar putea ramane cu doua posibilatati : viu - dar pe line moarta, si ... si fara nici o linie .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ