Vizită neanunţată la Guvern a ambasadorului SUA. Coaliţia, dezbinată de buget

| 12 aug, 13:39

Tensiunile cresc în coaliția de guvernare din cauza banilor din buget.

UPDATE 13:25  Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a venit la Guvern înainte de şedinţa programată la ora 14:00. Vizita sa nu era anunţată pe agenda oficială

 

ALDE şi PSD, dezbinate de rectificarea bugetară

 

Surse politice afirmă că miniştrii ALDE nu vor participa la şedinţa de guvern programată pentru luni, la ora 14:00, dacă rectificarea bugetară va fi adoptată în forma actuală.

În ultima perioadă, liderii ALDE și PSD au discutat despre rectificarea bugetară, dar nu au ajuns la o înțelegere. Partidul condus de Călin Popescu-Tăriceanu nu este de acord cu tăierile de fonduri de la ministerele Transporturilor, Educației și Sănătății dar şi banilor alocaţi investiţiilor, și a cerut ministrului Finanțelor să vină cu alte soluții pentru a reduce cheltuielile.

Şeful ALDE le-a spus liderilor PSD ca Fiscul trebuie să colecteze mai mulţi bani din taxe şi impozite, să fie diminuată evaziunea fiscală, iar cheltuielile cu bunurile şi serviciile să fie mai mici.

Proiectul de ordonanţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe 2019 şi cel pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2019 sunt incluse pe agenda şedinţei de Guvern de luni.

 

Ponta produce tensiuni între PSD şi ALDE

 

Vineri, Varujan Vosganian, vicepreşedinte al ALDE, a declarat că partidul său a propus PSD un guvern cu 19 miniştri în care ALDE şi Pro România să aibă câte patru portofolii. El a mai spus că urmnătoarea săptămână este ”crucială” pentru actuala coaliţie guvernamentală şi că în cel mult zece zile va fi lămurită atât chestiunea rămânerii ALDE la guvernare cât şi colaborarea partidului cu Pro România.

În replică, preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a afirmat că „PSD a fost, este şi va fi un partid puternic şi prea important pentru a fi şantajat, indiferent de cine sunt cei care încearcă şantajul” şi că el nu acceptă negocierile pe sub masă.

Oficial, partidele conduse de Ponta şi Tăriceanu au doar o colaborare la nivel parlamentar, urmând să aibă grupuri comune.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ