Viziunea economică a lui Iohannis – contradictorie precum personajul

| 01 oct, 2014

Dacă ar fi să discutăm despre seriozitatea ”neamțului” Klaus Iohannis, teză care este vehiculată în spatial public de susținătorii candidatului ACL, vom observa că ea nu este altceva decât un concept golit de sens.

Klaus Iohannis și-a întârziat cât de mult a putut lansarea programului său de președinte. Desigur, nu întâmplător, ci vorbim despre o mișcare planificată, în condițiile în care proiectul său de țară nu este altceva decât o gogoașă umflată. Practic, candidatul ACL se întrece în promisiuni care mai de care mai pompoase, fără nicio șansă de a fi realizate, în situația ipotetică în care Klaus Iohannis ar ajunge pe fotoliul de la Cotroceni.

În fapt, prin programul prezidential propus, Klaus Iohannis dovedește că este un monument de contradicții și inconsecvențe, observabile de la o poștă chiar și de cei mai neavizați într-ale politicii. Iar cel mai rizibil capitol în acest sens este tocmai viziunea economică a candidatului ACL care nu este altceva decât o colecție de perle. Soluțiile nu au niciun fel de aplicabilitate fiind doar o mostră de generozitate, dar care nu se susține pe nimic. Sigur, este frumos să vorbești despre PIB-uri umflate pentru toate domeniile cheie, să promiți marea cu sarea și să pretinzi că vei transforma România peste noapte într-un paradis economic.

Citeşte şi. KLAUS IOHANNIS PROGRAM PREZIDENŢIAL. Cum arată "România lucrului bine făcut"

Însă, realitatea este că românii sunt sătui de promisiuni deșarte și de angajamente neonorate. Fiindcă atunci când vine vorba de realizări concrete, Klaus Iohannis și partenerii democrat-liberali cu care s-a însoțit au dat din plin proba competenței lor atunci când s-au aflat la guvernare.

Dacă ar fi să discutăm despre seriozitatea ”neamțului” Iohannis, teză care este vehiculată în spatial public de către susținătorii candidatului ACL, vom observa că ea nu este altceva decât un concept golit de sens. Astfel, în urmă cu patru luni, Klaus Iohannis promitea în programul său economic vrute și nevrute. Cap de afiș erau reducerile masive de taxe, în viziunea președintelui PNL urmând ca toate impozitele și taxele să fie reduse la cuantumul cotei unice, adică 16%.

Între timp, liberalul s-a răzgândit. În programul prezidențial se face referire exclusiv la reducerea cotei TVA de la 24% la 19%, cifra de 16% fiind abandonată fiindcă părea, probabil, prea optimistă chiar și pentru cei mai optimiști dintre cetățenii cu vederi liberale.

Citeşte şi: Iohannis promite din start o gaură de 6,4 miliarde de euro în buget

Pin urmare, din moment ce Klaus Iohannis nu reușește să fie consecvent nici măcar în promisiuni, este greu de imaginat cum ar arăta mandatul său ca președinte, dacă prin absurd ar reuși să obțină mandatul. Ceea ce Klaus Iohannis fie nu știe, fie ignoră cu bună știință, este faptul că electoratul român nu mai poate fi amăgit și se raportează prudent în raport cu promisiunile neacoperite, nefiind dispus să gireze politicieni pentru care nu vorbesc faptele.

În continuare, va fi cel puțin interesant de urmărit parcursul lui Klaus Iohannis în campania electorală efectivă care stă să înceapă. Fiindcă, nu-i așa, nu ar fi deloc exclus ca edilul sibian, candidat la președinție, să își reevalueze încă o dată promisiunile atunci când își va de seama cât de aiuritoare sunt soluțiile economice pe care și le-a asumat. Ceea ce îl va decredibiliza și mai mult în fața cetățenilor care și așa au ajuns la saturație în privința măsurilor miraculoase expuse de candidații Dreptei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 oct, 2014
cantautor
dar cu MTO se descurca ,nu-i asa?...
ca altii,dau cu bata in balta ,de prim ministrii ce sunt..
01 oct, 2014
goPontaNemaPresident
cine a fost invatacelul lui Nastase?
Prietenul lui Adrian Năstase, milionarul Alexandru Bittner, omul care în perioada 2000-2004, a controlat toate proiectele de IT pe durata guvernării PSD-iste a colaborat cu FBI în dosarul Microsoft. Totul pentru a-şi proteja banii din conturile americane.

Internal Revenue Service, agenţia guvernamentală americană specializată în colectarea impozitelor a pus sechestru pe averea combinatorului post-decembrist după ce a intrat în posesia unor date conform cărora acesta era suspect de fapte de corupţie. În schimbul unor mărturii în dosarul instrumentat de procurorii români, Baronul Deltei, aşa cum i s-a mai spus lui Bittner, şi-a menţinut sumele intacte prin vânzare proprietaţilor şi prin lichidarea firmelor din România, informează B1.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ