Vlad Filat, fostul premier moldovean, acuzat de implicare într-o reţea internaţională de spălare de bani

| 15 sep, 2014

Scandal politico-financiar în Republica Moldova. Fostul premier Vlad Filat este acuzat de implicare într-o schemă financiară cu firme off-shore, prin care numai în ultimele trei luni ar fi fost furate 120 de milioane de lei.

Președintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță, a prezentat luni o serie de documente care ar demonsta că de la Banca de Economii au fost furate 120 de milioane de lei, în ultimele trei luni. Potrivit lui Ioniță, banii au fost furați prin intermediul firmelor offshore, iar în aceste scheme ar fi implicat Vlad Filat.

”În ultimele luni am reusit să acumulez mai multe materiale. Din BEM au fost retrași bani – 120 de milioane de lei, în ultimele 3 luni. S-a făcut prin firme offshore și alte scheme frauduloase. Suma totală de bani depășește jumătate de miliard de lei. Clasa politică trebuie să dea dovadă ca banul rămâne la cetățean și nu pleacă nicăieri”, a declarat Veaceslav Ioniță.

Veaceslav Ioniţă a precizat că va cere inclusiv guvernului român informaţii despre firmele din România care ar fi implicate în schemele de la BEM, dar şi că va anunța Banca Mondială și Fondul Monetar despre situația de la Banca de Economii.

Purtătorul de cuvânt al Centrului Național Anticorupție (CNA), Angela Starinschi, a declarat pentru Realitatea TV că CNA se va autosesiza pe marginea declaraţiilor făcute de deputat, dar în paralel asteaptă și o sesizare oficială, pentru că are nevoie de documentele prezentate de Ioniţă.

Puteţi consulta documetele prezentate de Veaceslav Ioniţă AICI.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ