Vlad Petreanu, despre candidatura lui Meleşcanu: A strâns semnături în timp ce era şeful spionilor

| 23 sep, 2014

Teodor Meleşcanu a strâns pe ascuns semnături pentru candidatura sa la preşedinţie în timp ce era şeful unuia dintre serviciile secrete ale României. O porcărie, oricum ai da-o, scrie jurnalistul pe blogul său.

"Vineri, cu 3 zile înainte de încheierea termenului legal pentru depunerea candidaturilor, şeful SIE a spus că va candida “dacă va reuşi să strângă numărul necesar de semnături” – adică 200.000.

Ca să vezi cu ce se ocupa şeful SIE când noi nu eram atenţi.

Ca acoperire, Teodor Meleşcanu a folosit serviciile unui personaj cel puţin dubios, colonelul (în rezervă) Mircea Dogaru, care a recrutat şi organizat masa de agitatori din timpul manifestaţiilor anti-guvernamentale din iarna lui 2012. Dogaru mai este cunoscut şi pentru cererea sa de desfiinţare a DNA, CCR, ANI şi a altor instituţii esenţiale pentru statul de drept, cerere pe care a reuşit s-o strecoare într-un “contract” încheiat cu liderii USL – aceştia au negat ulterior că ştiau despre ce e vorba.

Printre altele, Dogaru este şi unul dintre cei cu care s-a întâlnit la Bucureşti Aleksandr Dughin, ideologul neo-imperialismului rus, care crede că locul României nu e în Europa, ci în Eurasia.

Colonelul Dogaru a confirmat că s-a ocupat de strângerea semnăturilor “la solicitarea unor ONG-uri ale societăţii civile”.

Nimeni n-a văzut nicăieri vreo campanie de strângere de semnături pentru Teodor Meleşcanu. N-a apărut nicăieri nici o informaţie că s-ar colecta undeva, cumva, semnături pentru susţinerea candidaturii la preşedinţie a şefului SIE – ar fi fost o ştire. Cu toate acestea, iată, hocus-pocus, Partidul Dreptăţii Sociale a anunţat că are semnăturile necesare şi le va depune în termen.

Pentru că auziţi prima dată de Partidul Dreptăţii Sociale, să vă spun că a participat, totuşi, la europarlamentarele din primăvară. A obţinut 13.537 de voturi.

Cu alte cuvinte, acest “partid” a strâns pe tăcutelea şi aparent fără efort de 15 ori mai mult decât câte voturi a luat în alegeri.

Ce bătaie de joc!", notează jurnalistul.

Citiţi mai mult aici.

Citeşte şi: TEODOR MELEŞCANU a DEMISIONAT de la şefia SIE şi îşi pregăteşte lansarea pentru Cotroceni

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ