Voiculescu, acuzaţii grave la adresa lui Băsescu: Mă vrea la puşcărie

| 12 iun, 2014

Dan Voiculescu a declarat, joi, că prescrierea faptelor din dosarul ICA ar avea loc în 2023 şi nu în decembrie 2014, aşa cum a afirmat procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi.

Preşeditele fondator al PC spune că "isteria" are la bază dorinţa preşedintelui Traian Băsescu de a-l vedea în închisoare înainte de a-şi încheia mandatul la Cotroceni. Declaraţia lui Voiculescu vine după ce procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că dosarul lui Dan Voiculescu se va prescrie în decembrie anul acesta, ceea ce înseamnă că fondatorul PC va scăpa de o eventuală condamnare.

"Nu e vorba de niciun fel de prescripţie, profesorul Gheorghe Mateuţ mi-a spus de nenumărate ori că prescrierea în dosarul ICA, de care vorbeşte doamna Kovesi, e o prostie, mi-a spus că prescrierea în dosarul ăsta de care vorbim este în 2023 după noul Cod şi în 2021 sau 2018 după vechiul Cod. Ca atare, nu ştiu de unde obsesia asta pentru decembrie 2014. Presupunerea mea este că această iritare, isterie, are la bază dorinţa nebună a cuiva, şi aici mă refer la Băsescu, de a mă vedea pe mine în puşcărie înainte să plece el de la Cotroceni şi cred că termenul de decembrie 2014, care coincide cu plecarea lui de la Cotroceni a creat o fantasmă că mi s-ar prescrie mie dosarele în decembrie 2014", a declarat Dan Voiculescu într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Voiculescu a adăugat că dosarele sale nu se vor prescrie pentru că nu vrea acest lucru şi a mai spus că trebuie ca judecătorii să hotărască dacă este sau nu vinovat.

Voiculescu o acuză pe Kovesi că încalcă legea

"Procurorul Kovesi îşi permite din înalta ei funcţie să încalce legea, şi mă refer la legea 303/2004 care interzice absolut magistraţilor să-şi exprime public opinia cu privire la procese aflate în curs de desfăşurare. Am făcut o scrisoare care va pleca mâine (n.r.-vineri) în atenţia ambasadorilor acreditaţi la Bucureşti, în atenţia cancelariilor occidentale, a Comisiei Europene şi a Consiliului Europei, a organizaţiilor internaţionale care monitorizează justiţia în care, practic, trebuie să clarificăm cum un procuror- şef poate să facă atâtea greşeli la rând. În mod normal, m-am uitat pe lege, ar trebui să se aplice o sancţiune care ar duce automat la obligarea doamnei Kovesi să se retragă din magistratură", a încheiat Voiculescu.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, într-un interviu la TVR, că dosarul în care Dan Voiculescu este acuzat de o fraudă de 60 milioane euro se prescrie în decembrie 2014. "În cursul lunii decembrie faptele din acest dosar se vor prescrie. Un dosar care a fost pe rolul instanţelor mai mult de saşe ani e important să se soluţioneze printr-o hotărâre (...) nu să stam să asteptam să intervină prescripţia, deoarece în caz contrar putem deveni suspicioşi cu privire la cei care trenează judecarea. Important este să se dea o soluţie", a spus procurorul şef al DNA.

Dan Voiculescu, fondatorul Partidului Conservator, a primit, marţi, o nouă amânare în dosarul în care este acuzat de o fraudă record de 60 de milioane euro. Procesul va fi reluat pe 1 iulie. Liderul conservatorilor a fost condamnat pe fond la cinci ani de închisoare cu executare, iar acum este judecat în apel, însă traseul în instanţă al dosarului său este caracterizat mai mult de a amânări. După ce judecătorul Stan Mustaţă a fost arestat înaintea termenului din 29 aprilie, acum judecătorul Florică Duţă s-a pensionat.

Dosarul a fost amânat pentru luna iulie când judecătorii vor decide dacă dosarul va fi judecat de acelaşi complet de judecată sau dacă va fi scos de pe rol şi dat spre distribuire aleatorie. În al doilea caz Voiculescu va beneficiar de o amânare de câteva luni bune astfel că ar putea să ajungă la prescripţia menţionată de şeful DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ