Vom avea alegeri anticipate? ION ILIESCU ne dumireşte

| 22 noi, 2014

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, consideră că aceia care au câştigat alegerile prezidenţiale nu sunt interesaţi de organizarea unor alegeri anticipate, apreciind că "numai se discută" despre acestea, nefiind însă "în interesul nimănui".

"Eu am spus numai că se poate. Că se discută, am văzut. Nu cred că sunt interesaţi în alegeri anticipate în primul rând cei care au acum au câştigat alegerile prezidenţiale. Deocamdată în Parlament este o majoritate care susţine Guvernul Ponta. Ceilalţi nu prea sunt pregătiţi pentru aşa ceva. Nu suntem pregătiţi pentru aşa ceva. Deci, eu am spus numai că se discută de aşa ceva în urma victoriei d-lui Iohannis", a declarat Ion Iliescu vineri la Târgul de carte "Gaudeamus", unde şi-a lansat volumul "Destinul unui om de stânga. Amintiri".

Potrivit acestuia, nu este vreun interes al cuiva în privinţa anticipatelor, al vreunei forţe politice şi "nu este nici în interesul ţării". "Până în 2016 mai avem doi ani. Deci, eu cred că este firesc ca acest mandat, până în 2016, să fie dus până la capăt şi o să se profileze, adică să respectăm acest calendar ciclic al alegerilor parlamentare şi prezidenţiale", a adăugat Iliescu.

În opinia fostului preşedinte, este relativ să se considere că este vorba despre un câştig al dreptei. "Dacă luăm lucrurile aşa cum se prezintă... Dar vedeţi că în cadrul Partidului Liberal s-au creat vreo trei curente diferite. Dl. Tăriceanu cooperează cu PSD, a fost cu USL-ul, cu Crin Antonescu, deci lucrurile sunt mult mai complexe şi nu pot fi tratate simplist - stânga, dreapta. Nu există o asemenea separaţie mecanică", a apreciat Ion Iliescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ