Vor reuşi băsiştii să schimbe cursul istoriei?

| 25 mai, 2014

De ce fac apel Traian Băsescu, Elena Udrea şi restul ca românii să îşi exprime dreptul la vot, chiar dacă îşi anulează buletinul de vot?

Alegerile pentru Parlamentul European sunt caracterizate în toate statele membre ale Uniunii Europene de o prezenţă slabă la vot. Aşadar, acest lucru este valabil în general, nu doar în România. Cu toate acestea, Traian Băsescu şi susţinătorii săi încearcă cu disperare să convingă lumea să meargă la urne în această duminică, prin tot felul de mesaje publice, atitudine contrară celei de la referendumul din 2012.

De ce fac apel Traian Băsescu, Elena Udrea şi restul ca românii să îşi exprime dreptul la vot, chiar dacă îşi anulează buletinul de vot? Pentru că PMP, spre deosebire de PSD, PNL şi PDL, încă nu are o structură puternică şi bine organizată în teritoriu, care să poată mobiliza simpatizanţii. Din acest motiv, pentru Băsescu şi gaşca singura şansă ar fi o prezenţă mare la vot, în special în mediul urban, acolo unde îşi are rezidenţa marea majoritate a electoratului de dreapta, aceasta fiind metoda „naturală” prin care PMP poate obţine un scor bun la aceste alegeri.

Dar mesajul preşedintelui din 2012 se întoarce acum împotriva sa. Atunci, în luna iulie, Băsescu îi îndemna pe români să stea acasă, să nu voteze, asta deoarece dorea ca referendumul să fie invalidat prin neîndeplinirea cvorumului de 50%, ceea ce de altfel i-a şi reuşit. Pe 29 iulie 2012, seara, după închiderea urnelor, Traian Băsescu ne vorbea triumfător din faţa garajului, ţinând o torţă în mână, despre cum milioanele de români care au stat acasă şi n-au mers la vot şi-au exprimat de fapt susţinerea pentru el.

Folosind aceeaşi logică la alegerile europarlamentare, având în vedere că toţi reprezentanţii „dreptei”, dar mai ales membrii sectei Cotroceni, insistă pe faptul că o prezenţă mică la vot ar avantaja PSD, care ar putea obţine astfel un scor record, Victor Ponta ar fi îndreptăţit ca după ora 21:00 să ceară ca toate locurile de europarlamentari să fie atribuite Alianţei PSD-UNPR-PC, asta deoarece milioanele de români care nu au votat astăzi, de fapt şi-au declarat susţinerea pentru PSD. Logic, nu?

Foarte probabil de data aceasta eforturile lui Băsescu şi Udrea vor fi în zadar, ceea ce nu reprezintă neapărat un lucru bun. Românii au o vorbă, „ai grijă ce-ţi doreşti că s-ar putea să se întâmple”. În 2012, Băsescu şi Udrea s-au rugat pentru o prezenţă mai mică de 50%, şi au avut parte de ea. Acum, doi ani mai târziu, cel mai probabil dorinţa din 2012 le va fi îndeplinită iarăşi, iar electoratul nu se va înghesui la urne. Cu toate acestea, cea mai neagră variantă pentru cei doi este dacă vom avea parte de o prezenţă ridicată, dar nu în mediul urban, ci în rural, acolo unde PSD deţine supremaţia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 mai, 2014
cicero
cursul istoriei
nu basistii vor schimba cursul istoriei ci poporul roman ,care v-a alunga go.lanimea de stanga in puscarii cu lingai cu tot!!
26 mai, 2014
glori
basistii
mai pop esti in plop: basistii m.r.u. peste urangutanii pontesti!!! vezi ca pana si bulgarii au cotit-o spre dreapta.. ce face pontaraul cu pretinul stanishev?? dar cu pretinul hollande???

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ