Dosarul Băsescu Bercea. Vorbeşte Iacobescu! A început să tremure Băsescu?

| 24 iul, 2014

Dosarul Băsescu Bercea. Izbucnirea scandalului de trafic de influenţă Mircea Băsescu-Bercea Mondial l-a plasat într-o situaţie dificilă pe şeful statului. Acesta a încercat să se disculpe afirmând, în ciuda dovezilor, că nu ştia nimic despre relaţia fratelui său cu interlopii.

Văzând că nu reuşeşte să ofere explicaţii suficiente prin care să demonstreze românilor că nu are niciun amestec în cazul de trafic de influenţă ce îl implică pe fratele său, liderul de la Cotroceni a iniţiat în ultimele săptămâni o serie de acţiuni menite să distragă atenţia opiniei publice de la scandalul traficului de influenţă.

Cazul Mircea Băsescu. În ciuda eforturilor şefului statului de a crea noi conflicte artificiale, precum respingerea măsurii de reducere a CAS, pentru a-şi albi imaginea, adevărul iese treptat la iveală. Recent, procurorul Eugen Iacobescu a făcut noi dezvăluiri care vin să atragă noi suspiciuni asupra implicării lui Traian Băsescu în dosarul de trafic de influenţă în care este implicat Mircea Băsescu.

Citeşte şi: Dezvăluiri în dosarul Bercea: TRAIAN BĂSESCU, acuzat că a primit bani în vila de la Neptun

Eugen Iacobescu, procurorul care a anchetat infracţiunile comise de clanul Bercea, a declarat că Sandu Anghel i-a atras atenţia încă din perioada 2006-2007 când un coleg din cadrul Parchetului a scos un raport medico-legal prin care îl achita pe infractor pe motive că acesta ar fi schizofrenic şi a dispus internarea acestuia pentru tratament. Magistratul a declarat că în 2009 s-a sesizat din oficiu cu privire la unele faptele comise de Bercea Mondial. După ce a primit mai multe informaţii incriminatorii cu privire la infractor din partea SRI a început urmărirea penală a lui Sandu Anghel.

Dosarul Băsescu Bercea. Conform mărturisirilor făcute de procuror, ancheta în cazul Bercea Mondial a devenit greoaie în momentul în care au apărut informaţii cu privire la implicarea lui Mircea Băsescu în acţiunile de eliberare a şefului clanului. În acest sens, magistratul a fost chemat la Craiova pentru a aduce dosarele în care era cercetat Bercea Mondial pentru comiterea mai multor infracţiuni economice. Şefii de la Craiova ai lui Iacobescu i-au cerut acestuia dispunerea neînceperii urmării penale a lui Sandu Anghel în ciuda probelor incriminatorii strânse la dosar care probau infracţiunile de care era acuzat infractorul.

În 2011, când efectua mai multe percheziţii a unor imobile deţinute de Sandu Anghel, magistratul a primit o notificare din partea procurorului general de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Ponea Elisabeta prin care i s-a comunicat retragerea dosarului. Mai mult, acelaşi procuror general a dispus deschiderea unui dosar penal pe numelui lui Eugen Iacobescu pentru abuz în serviciu.

Citeşte şi: RomaniaTV: MIRCEA BĂSESCU, primul interviu din închisoare

Cazul Mircea Băsescu. Totodată, îndată ce Eugen Iacobescu a înştiinţat CSM în privinţa implicării lui Mircea Băsescu într-o infracţiune de trafic de influenţă, inspectorii Consiliului şi judecătorii Înaltei Curţi de Casație și Justiție nu au verificat informaţiile şi l-au sancţionat pe procuror. Pe de altă parte, în momentul în care a primit ordinul de a preda dosarul lui Bercea Mondial l-a sesizat şi pe Procurorul General, Laura Codruţa Kovesi care a respins plăngerile acestuia.

Toate aceste noi informaţii vin să amplifice suspiciunile ce planează asupra preşedintelui Traian Băsescu în privinţa implicării sale în dosarul de trafic de influenţă în care este acuzat fratele său. Astfel, în ciuda arestării lui Mircea Băsescu pentru trafic de influenţă este necesar ca toţi cei responsabili de muşamalizarea cercetărilor demarate de procurorul Eugen Iacobescu să oferă explicaţiile ce se cuvin, ca parte a efortului de a clarifica tot acest dosar cu multiple ramificaţii.

Citeşte şi: DOSARUL BĂSESCU BERCEA. Scandalul Mondial continuă, noi înregistrări bombă cu Mircea Băsescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 iul, 2014
gica
Eee....n-o fi Iacobescu chiar fara nici-o pata ,dar in acest dosar are toate atuurile ...si merita respect pt curaj si profesionalism....are dovezile de coruptie si santaj .!!...asa ca ,...asteptam urmarea ,cu incredere ....slugile basiste trebuie sa plateasca pt tacere si complicitate ...favorurile si banii multi ,nemunciti au ...un pret ....!
24 iul, 2014
Gica
"ion" esti cumva madam PONEA?
24 iul, 2014
ion
Eugen Iacobescu (fost securist turnator inainte de 89,avansat procuror pt asta),ala care si-a incendiat apartamentul ca sa incaseze prima de asigurare si din cauza caruia a murit o vecina axfisiata de fum, coleg de scoala de securitate de la Bran inainte de '89 cu jud.Maria Huza (cea pe care Icobescu a a scapat-o cand era judecata ca a distrus o proba dintr-un dosar),Lidia Barbulescu apropiata cu fosta min.justitie Rodica Stanoiu,care i-a luat apararea lui Adrian Nastase cand s-a cerut urmarirea lui penala,fosta jud.la ICCJ,fosta sefa CSM si procurorul Ilie Piciorus-acutalmente secretar de stat pus de Ponta la MAI dupa ce si-a tras MAI-ul in subordine, ala care a facut curatenie dupa Ponta,in timp ce Cristian Panait tragea sa moara...Elisabeta Ponea (dosarul Duicu-Ponta).... interesant... caracatita e mareeeeeeeeee....
24 iul, 2014
cantautor
Dle Sultanescu,perfect de acord....
procurorul ierarhic superior lui Iacobescu,a fost Dna Ponea..
Ponea ,Duicu,Ponta...Basescu
asteptam cu incredere aflarea adevarului..
Bercea este la puscarie...
le dorim tuturor celor implicati,dovediti de instanta,acelasi lucru..
24 iul, 2014
romanu
aberatii la acest POP(A)
domnule ,veniti cu ceva concret nu cu suspiciuni ,s-ar putea ,SUSPICIUNI ,daca aveti ceva concret spuneti . LASATI ABERATIILE DIN MINTEA VOASTRA BOLNAVA.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ