Vosganian pe blog: „Trebuie să ai busola în tine, precum legea morală a lui Kant”

| 26 dec, 2013

Varujan Vosganian aşteaptă de la 2014 o creştere a imboldului de a investi, dar şi o 'desţelenire a viitorului', înţeleasă ca o trecere de la viziunea pe termen scurt la una pe termen lung.

Varujan Vosganian aşteaptă de la 2014 o creştere a imboldului de a investi, dar şi o 'desţelenire a viitorului', înţeleasă ca o trecere de la viziunea pe termen scurt la una pe termen lung.

„Depăşirea tranziţiei pe care o parcurgem înseamnă, într-un anumit fel, trecerea de la viziunea pe termen scurt la cea pe termen lung, în plan personal, şi trecerea de la creştere cantitativă la cea sustenabilă, în plan naţional”, afirmă Varujan Vosganian joi, într-o postare pe blogul său.

El arată că 'această trecere nu se face doar printr-un efort de luciditate, ci printr-o viziune strategică şi o voinţă pe măsură'.

'Anul 2014 ar trebui să fie important din aceste două perspective. Întâi, îmbunătăţirea imboldului de a investi, fie că e vorba de investiţii străine ori interne, fie că e vorba de investiţii publice ori private. Iar, în al doilea rând, desţelenirea viitorului. E bine că dezbatem despre creşterea cu 7 eurocenţi a accizei la combustibili pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere. Dar ameliorarea infrastructurii fizice nu ajunge prea departe fără îmbunătăţirea infrastructurii mentale', semnalează senatorul PNL.

Potrivit acestuia, 'avem nevoie de autostrăzi să parcurgem drumul de la Bucureşti la Timişoara, dar avem nevoie şi de autostrăzi ca să parcurgem distanţa dintre 2014 şi 2020'.

'Acestea sunt altfel de autostrăzi, într-un fel mai ieftine, dar în altfel mai greu de făcut, căci nimeni nu-ţi dă busolă să te orientezi, ci trebuie să ai busola în tine, precum legea morală a lui Kant. Ieşirea din captivitatea imediatului ar fi revoluţia pe care ar trebui să o săvârşim, la un sfert de veac de când o altă revoluţie a făcut ca acest lucru, dacă ai o viziune adecvată despre lume, să devină posibil', concluzionează Varujan Vosganian.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ