Vrei să obţii permis auto? Dovedeşte că nu eşti analfabet

| 23 mai, 2014

Mai multi parlamentari isi propun sa curete soselele din Romania de soferi analfabeti, care nu cunosc legislatia si nu stiu sa citeasca semnele de circulatie, provocand accidente rutiere grave.

In prezent, nu iti trebuie nici macar clasa intai pentru a participa la examenul auto, insa cativa deputati PSD vorsa schimbe acest lucru, asa ca au formulat un proiect de lege care le interzice persoanelor cu mai putin de opt clase sa dea testul pentru obtinerea permisului de sofer.

Potrivit propunerii legislative pentru modificarea art. 24. alin. (6) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, oricine vrea sa participe la examenul auto trebuie sa demonstreze sa stie sa scrie si sa citeasca printr-o adeverinta de absolvire a ciclului gimnazial.

Initiativa a fost adoptata in Senat si depusa, la inceputul lunii mai, in Camera Deputatilor, care este for decizional. Un numar de noua parlamentari PSD si deputatul UDMR Atilla Kelemen au semnat actul. "Pentru cresterea gradului de siguranta in Romania" este necesar "imbunatatirea a trei elemente principale ale sistemului de transport: infrastructura, vehiculele si participantii in trafic.

In ultima perioada, in Romania, multi participanti in trafic, analfabeti, au obtinut permise de conducere, avand ca urmare instalarea coruptiei in sistemul de examinare pentru obtinerea permisului de conducere si, in final, producerea unor accidente foarte grave din necunoasterea legislatiei", se arata in expunerea de motive.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ