Weekend tradiţional în satul lui Constantin Brâncuşi, de Sfinţii Mihail şi Gavril

| 04 noi, 13:09

Propunere de weekend tradiţional cu ocazia sărbătoririi sfinţilor Mihail şi Gavril. În satul Hobiţa, unde se află şi Casa Memorială a lui Constantin Brâncuşi, asociaţia Flori de Ie organizează ateliere de olărit, tors, cusut, precum şi şezători, pentru a reînnoda legătura cu tradiţia poulară. De asemenea, vor fi expuse 150 de ii tradiţionale, piese vestimentare vechi de peste 100 de ani.

Weekend-ul acesta, când vom sărbători sfinţii arhangheli Mihail şi Gavril, asociaţia Flori de Ie propune o întoarcere la tradiţia populară, la ia naţională şi la Constantin Brâncuşi.

În comuna Pestisani, unde se află şi casa memorială a sculptorului român, sâmbătă, pe 7 noiembrie, se va aprinde un foc de tabără, în jurul căruia să vor depăna povești și idei despre identitatea și cultura românească.

Duminică, pe 8 noiembrie, turiştii vor putea participa la ateliere de olărit, tors, cusut sau țesut. Elementul central al weekend-ului va fi portul naţional, ia românească. Asociaţia Flori de Ie va expune peste 150 de îi tradiționale românești, autentice, brodate cu migală și pasiune acum peste 100 de ani.

Precum a afirmat marele sculptor, Constantin Brâncuși, „Arta nu face decât să înceapă continuu”. Astfel, arta nu piere, ci reapare, având un caracter de continuitate iar noi avem datoria de a păstra moștenirea culturală pentru a o transmite cu multă dragoste și bucurie atât generațiilor viitoare, cât și întregii lumi.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 dec, 03:32
OffedRabe
how does furosemide help with hyponatremia
Contact sensitivity to menthol and peppermint in patients with intra oral symptoms lasix 80 mg twice a day Notify your questions, barbiturates, there are met

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ