Wimbledon 2014. Simona Halep joacă în semifinale cu Eugenie Bouchard

| 03 iul, 2014

Wimbledon 2014. Simona Halep o întâlneşte, joi, pe canadianca Eugenie Bouchard (20 ani, cap de serie nr.13), în semifinalele turneului de Mare Şlem de la Wimbledon.

Simona Halep, a treia favorită la Wimbledon şi principalul cap de serie rămas în cursă, a mai întâlnit-o o singură dată până acum pe Eugenie Bouchard, anul acesta la Indian Wells (SUA), victoria revenind atunci Simonei Halep, cu 6-2, 1-6, 6-4.

Bouchard a reuşit să o elimine în sferturi, cu 6-3, 6-4, pe germanca Angelique Kerber (nr.9), într-o partidă disputată miercuri la All England Club. Tot miercuri, Simona Halep (22 ani) eliminase o altă reprezentantă a Germaniei, Sabine Lisicki (nr.19), în faţa căreia s-a impus cu 6-4, 6-0, în mai puţin de o oră de joc.

Partida dintre Halep şi Bouchard va consemna şi o premieră, cele două fiind primele reprezentate ale ţărilor lor care au reuşit să se califice în semifinale prestigiosului turneu de la Wimbledon.

Meciul dintre Halep şi Bouchard, singurele jucătoare care au atins anul acesta sferturi de finală la cele trei turnee de Mare Şlem, va fi al doilea de pe terenul central, după semifinala Kvitova - Safarova. Halep s-a oprit anul acesta în sferturi la Australian Open şi a jucat finala la Roland Garros, pierdută în faţa rusoaicei Maria Şarapova. Bouchard a fost învinsă în semifinale la Melbourne (de Şarapova) şi tot în penultimul act la Roland Garros (de chinezoaica Na Li).

Citeşte şi: Wimbledon 2014. SIMONA HALEP a învins-o la pas pe Sabine Lisicki şi a ajuns în premieră în semifinale


Simona Halep are în palmares şapte titluri WTA, în timp ce Bouchard a câştigat un singur turneu WTA, în mai, la Nurnberg.

În cealaltă confruntare din penultimul act al turneului londonez se vor întâlni două jucătoare din Cehia, Petra Kvitova (N. 6) şi Lucie Safarova (N. 23), de la ora 15,00 (ora României), pe terenul central. Kvitova, laureată în 2011 la Wimbledon, s-a calificat în semifinalele după ce a învins-o cu 6-1, 7-5 pe compatrioata sa Barbora Zahlavova-Strycova, în timp ce Safarova, locul 23 în clasamentul mondial, a trecut în optimi de rusoaica Ekaterina Makarova, cu 6-3, 6-1.

Semifinalistele şi-au asigurat fiecare câte 780 puncte WTA şi 440.000 lire sterline.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ