Winkler (UDMR): Insolvenţa Complexului Energetic Hunedoara poate deschide noi posibilităţi pentru domeniul energetic

| 06 ian, 17:32

Parlamentarul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) a declarat miercuri, la Deva, că o posibilă deschidere a procedurii de insolvenţă la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) s-ar putea constitui într-o relansare a domeniului energetic din judeţul Hunedoara, în condiţiile respectării criteriilor de eficienţă economică, potrivit Agerpres.

'Insolvenţa este o procedură care deschide posibilitatea unei noi vieţi pentru domeniul energetic din judeţul Hunedoara. (...) Insolvenţa poate să ducă la tăierea a ceea ce este bolnav şi la salvarea a ceea ce este viabil şi poate fi însă pus în funcţiune. (...) Cred că în condiţii de eficienţă economică se poate discuta şi despre viitorul Mintiei (termocentrala Mintia, n.r.), Paroşeniului (termocentrala, n.r.) şi despre cel al mineritului de huilă din Valea Jiului. Dar toate acestea înseamnă să tai ceea ce este nesănătos şi pentru acest lucru procedura de insolvenţă este o posibilitate', a afirmat Winkler.

În opinia deputatului european, există mai multe cauze pentru care CEH a ajuns în situaţia de a acumula datorii de 1,2 miliarde lei în cei trei ani de la înfiinţare, Winkler menţionând că este de datoria instituţiilor abilitate să stabilească cine este responsabil de contraperformanţele companiei. 

'Între aceste cauze evident că există şi incompetenţă, există şi furt şi hoţie. Nu pot eu să le calific, dar DNA ştiu că a avut nişte acţiuni, a cules nişte documente şi va stabili nişte răspunderi acolo. Există căpuşare, despre care s-a tot scris', a spus Iuliu Winkler, într-o conferinţă de presă. 

Deputatul european a apreciat că în condiţiile noilor tehnologii există un viitor pentru domeniul energetic bazat pe combustibilii fosili, dar a precizat că nimeni nu poate garanta o relansare a acestui sector fără să fie respectate criteriile de eficienţă economică. 

Iuliu Winkler şi-a manifestat încrederea în deciziile luate de ministrul Energiei, Victor Grigorescu, despre care a spus că îl cunoaşte personal, şi a subliniat faptul că viitorul CEH depinde de finalizarea strategiei energetice a României. 

CEH a solicitat Tribunalului Hunedoara declanşarea procedurii de intrare în insolvenţă, o hotărâre în acest sens urmând să fie luată joi de către judecătorul sindic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ