Zece alimente care previn şi diminuează efectele cancerului de sân

| 28 oct, 2013

Depistat în stadiu incipient, cancerul de sân este tratabil. Un regim de viaţă sănătos şi o dietă alimentară bogată în vitamine, minerale şi antioxidanti pot diminua efectele cancerului mamar şi chiar preveni apariţia lui. www.casadex.ro prezintă o listă cu 10 alimente miraculoase, la îndemâna oricui, recomandate de supravieţuitoarele în lupta cu cancerul la sân.

1. Tonul, peştele bogat în Omega-3, este unul dintre alimentele recomandate în dieta persoanelor bolnave de cancer mamar, cancer digestiv şi cancer ovarian. Studiile efectuate au demonstrat că acizii Omega-3 distrug celulele canceroase, iar consumul regulat de peşte bogat în Omega-3 (1-3 ori pe săptămâna) scade cu pănă la 14% riscul apariţiei cancerului mamar.

2. Ananasul conţine o enzima extrem de puternică, numită Bromelina, ce tratează guta şi artrita, grşbeşte procesul digestiv, fiind totodată un excelent antiinflamator. În urma unor studii recente s-a descoperit că Bromelina previne apariţia cancerului. Mai mult de atât, aceeaşi enzimă micşorează tumorile deja existente, dizolvându-le.

3. Cunoscut pentru efectele sale miraculoase în prevenirea şi tratarea multor boli, usturoiul este şi un excelent inhibitor al diverselor tipuri de cancer, printre care cancerul mamar, stomacal, esofagian, cel de ficat sau cel de prostată, datorită Allicinei din compoziţia sa care încetineşte creşterea şi dezvoltarea celulelor canceroase. Pentru a beneficia de efectele miraculoase ale Allicinei usturoiul trebuie consumat în stare crudă.

4. Un alt aliment anticancerigen este uleiul din seminţe de struguri. Acesta conţine o serie de antioxidanţi despre care se crede că reduc riscul apariţiei celulelor canceroase, fiind recomandat în regimul persoanelor predispuse la îmbolnăvirea cu cancer mamar, stomacal, de prostată sau de colon. De asemenea, seminţele de struguri protejează ficatul afectat de chimioterapie.

5. Nucşoara, un condiment de origine indoneziană, folosit de obicei în prepararea deserturilor, este utilizat adesea în diverse tratamente tradiţionale, fiind bogat în antioxidanţi, acizi şi fitochimicale care sunt aliaţi puternici în lupta împotriva cancerului mamar şi nu numai.

6. Consumul regulat de capşuni reduce cu până la 70% riscul apariţiei multor tipuri de cancer, printre care şi cancerul mamar, oral, de colon şi cel de prostată. Prin urmare, capşunile sunt aliaţi de nădejde în lupta împotriva cancerului, datorită antioxidanţilor puternici din compoziţia lor.

7. Roşia, o legumă comună, uşor de procurat, conţine Licopen – un nutrient cu puternice efecte antioxidante, a cărui eficienţă în prevenirea apariţiei diverselor tipuri de cancer a fost descoperită într-un studiu recent, efectuat de cercetatorii de la Harvard. Licopenul ajută la eliminarea radicalilor liberi din organism şi astfel scade cu până la o treime riscul apariţiei cancerului de sân, cancerului de prostată, de plămâni, de pancreas şi de colon.

8. Vinul roşu este o sursă bogată de fitochimicale şi antioxidanţi cu puternice efecte anticancerigene. Rezultatele mai multor studii efectuate de-a lungul anilor arată ca vinul roşu acţionează ca un inhibitor al celulelor canceroase. Resveratrolul – una dintre subsţantele active importante ale vinului roşu – este renumit şi pentru efectele sale de anti-îmbătrânire, dar şi pentru beneficiile aduse sistemului cardiovascular.

9. S-a descoperit că subsţantele din compoziţia ciocolatei negre încetinesc dezvoltarea celulelor canceroase din organism, ajutând totodată şi la combaterea altor boli, cum ar fi atacul cerebral sau bolile de inimă. O singură pătrăţică de ciocolată este de două ori mai bogată în antioxidanţi eficienţi în lupta împotriva cancerului decât un întreg pahar cu vin roşu. De asemenea, ciocolata neagră este cunoscuta pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.

10. O echipă de cercetatori din Spania şi Marea Britanie a descoperit că ceaiul verde conţine polifenoli cu puternice efecte anticancerigene. Consumul regulat de ceai verde scade riscul apariţiei mai multor tipuri de cancer, printre care se număra şi cancerul mamar, cancerul de colon sau cancerul de prostată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ