Zece orașe secrete din Europa care îți vor tăia respirația

| 12 iun, 10:00

Celebrul site de călătorii Tripadvisor.com a publicat joi o listă cu zece orașe din Europa aproape în totalitate necunoscute și recomandate ca fiind absolut deosebite.

Sezonul vacanțelor a început și persoanele care au văzut deja marile capitale europene și doresc o vacanță activă, în timpul căreia să „guste” din cultura și din spiritul local al unor comunități mai ferite de ochii turiștilor au și alte alternative la dispoziție.

Iată cele zece localități despre care specialiștii de la TripAdvisor spun că sunt atât de frumoase încât îți taie respirația.

1. Cesky Krumlov, din regiunea Boemia, Republica Cehă. Este un ora medieval care a reușit să se păstreze aproape neschimbat încă din secolul al XIII-lea. Unul dintre cele mai impresionante monumente istorice din oraș este Castelul Krumlov, care a fost reconstruit în stil renascentist de către arhitecții italieni în secolul al XVI-lea.
1
2. Annecy, regiunea Rhone-Alpes, Franța. Orașul este cunoscut în special datorită castelului din Annecy, construit în secolul al XIV-lea.
2
3. Polperro, regiunea Cornwall, Marea Britanie. Este un sat și un port de pescari care, în lunile de vară, arată nemaipomenit datorită caselor vechi de pescari care s-au păstrat aproape neschimbate și datorită peisajului frumos.
3
4. Sintra, districtul Lisabona, Portugalia. Este un oraș inclus în patrimoniul cultural mondial UNESCO, cunoscut în special pentru monumentele de arhitectură romantice datând din secolul al XIX-lea.
5
5. Dolceacqua, regiunea Liguria, Italia. Este o municipalitate în stil medieval situată în apropiere de granița Italiei cu Franța. Cele două maluri ale localității, despărțite de un râu, sunt unite de un spectaculos pod din piatră.
4

6. Bonifacio
, insula Corsica, Franța. Este o comună portuară fondată în anul 828, cu peisaje superbe de plajă și munți. Orașul vechi oferă turiștilor șansa de a rătăci printr-un labirint de străduțe fascinante.
6
7. Trogir, Croația. Este un oraș-port cu o bogată istorie, fiind fondat în secolul al III-lea î.Hr. și situat pe malul Mării Adriatice, este și el inclus în patrimoniul UNESCO. În jurul „inimii” în stil medieval, sunt dovezi arhitecturale în stil roman și gotic.
7
8. Gruyeres, Elveția. Orașul medieval este situat în vârful unui deal de 82 metri de unde turiștii pot admira o priveliște măreață asupra văii Saane și a lacului Gruyere.
8
9. Valldemossa, regiunea Mallorca, Spania. Această localitate a ajuns celebră datorită mănăstirii construite la începutul secolului al XIV-lea, în timpul vieții misticului și filozofului Ramon Llull.
9
10. Hallstatt, Austria. Este o stațiune turistică montană situată pe malul lacului Hallstättersee și este considerată drept unul dintre cele mai pitorești orășele-port din preajma unui lac de munte.
„0

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ