Zegrean: După suspendarea președintelui, obligatoriu referendum

| 15 iun, 10:49

Planul PSD privind suspendarea temporară a preşedintelui Klaus Iohannis nu poate avea loc fără să fie urmat de referendum. O spune Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, care afirmă că primul pas îl reprezintă sesizarea CCR.

,,Procedura de suspendare este prevăzută în Constituție, ea nu este o joacă. În lege scrie clar că după suspendarea președintelui, în cel mult 30 de zile se merge la referendum. Nu se poate fără exprimarea voinței populare", a declarat Zegrean. ,,Dacă suntem o țară, un regim constituțional, un astfel de scenariu, adică cel de suspendare temporară a preşedintelui, nu este posibil absolut deloc. Așa, suspendăm Constituția și devenim orice altceva, dar nu un o țară guvernată de Constituție și legi", a mai spus fostul şef al Curţii Constituţionale.

Precizările sale vin în contextul în care Ludovic Orban a declarat că are informaţii „aproape certe” că Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu vor începe săptămâna viitoare procedura de demitere a lui Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ