Zegrean: Istoria ne-a confirmat că avem o Constituție bună pentru că, sub această Constituție, România a aderat la NATO și UE

| 27 mai, 16:56

Aderarea României la NATO și UE demonstrează că Legea Fundamentală a României este una modernă, a declarat Augustin Zegrean, președintele Curții Constituționale și unul dintre oamenii care a contribuit la redactarea Constituției din 1991, revizuită în 2003.

''Am scris această Constituție și istoria ne-a confirmat că este o Constituție bună pentru că, sub această Constituție, România a aderat la NATO și UE. Aderarea României la UE o consider cea mai mare realizare a românilor de la Decebal încoace. Prima mare realizare a fost ocuparea Daciei de către romani, pentru că atunci a venit lumea civilizată peste noi și acum s-a întâmplat același lucru. Șansa noastră este aceasta: cu Europa înainte!'', a declarat Zegrean.


În opinia acestuia, Constituția din 1923 a stat la baza celei adoptate în 1991. El a susținut despre cea dintâi că era una foarte bună deoarece ”spunea tot ce trebuia spus”.


Președintele Curții Constituționale s-a aflat la Suceava, acolo unde a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ''Ștefan cel Mare''. Acesta a susținut și un discurs despre evoluția ideii de constituționalitate la români.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ