Zgonea: Consiliul European - un moment cheie de reprezentare a țării noastre la Bruxelles

| 15 dec, 20:54

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, consideră că reuniunea Consiliului European din această săptămână constituie un moment cheie de reprezentare a țării noastre la Bruxelles și de apărare a interesului nostru național în cadrul structurilor europene, relatează Agerpres.

"Actualul summit va aborda o tematică cheie pentru România, chiar dacă o parte semnificativă a clasei politice tinde să rateze acest subiect, preocupată fiind de continuarea disputelor interne sterile. Dosarul privind refugiații trebuie tratat cu maximă responsabilitate de către țara noastră, iar poziția pe care o vom adopta va trebui să fie pe deplin coordonată cu cea a partenerilor noștri: așa cum noi semnalăm neliniștile noastre față de provocările de la Est, și ei așteaptă solidaritate de la noi cu privire la cele de la Sud. Lipsa de flexibilitate în chestiunea refugiaților, când Europa face apel la solidaritate, nu ar fi un pas înțelept, menit a ne consolida poziția la Bruxelles, ci unul care ne-ar plasa într-o zonă mai puțin frecventabilă din perspectiva marilor parteneri ai României", a spus Zgonea, potrivit unei declarații de presă.

Potrivit acestuia, premierul Dacian Cioloș ar trebui să folosească experiența sa europeană pentru o soluție în interesul influenței și imaginii românești în Europa.

În opinia sa, România poate dovedi în timp că este a șaptea țară a Europei ca importanță, "doar făcând un joc al numerelor mari", nu unul marginal.

"Miza e imaginea noastră externă și capacitatea noastră de negociere în plan internațional. România se află într-o situație în care are de recuperat la capitolul imagine externă și poate câștiga capital de simpatie și respect în plan european doar făcând un joc inteligent. Putem să ne impunem ca lideri regionali doar dacă vom demonstra la nivelul Uniunii Europene că am făcut tranziția de la 'România problemelor' la 'România soluțiilor' și suntem cu adevărat un stat puternic în această regiune, care înțelege lumea multiculturală și multietnică mai bine decât alte state europene. Această realitate trebuie să se vadă și la Bruxelles", a afirmat Zgonea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ