Zgonea: Declaraţia politică este un semn şi un semnal dat de Parlament preşedintelui Traian Băsescu

| 25 iun, 2014

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, le-a cerut colegilor săi să voteze Declaraţia politică pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu ca un semnal de respect pentru statul român şi un semnal că Parlamentul este preocupat de demnitatea şi respectul pe care îl au românii în ţară, dar şi în Europa.

'Dacă vrem ca România să fie prosperă trebuie să învăţăm, când suntem în astfel de funcţii, că noi, parlamentarii, trebuie să îi forţăm pe cei care ocupă demnităţi în statul român să se retragă înainte de a face rău aşa cum a făcut preşedintele Traian Băsescu. (...) În numele meu personal şi al Grupului parlamentar PSD vă cer să votăm această declaraţie politică ca un semnal de respect pentru statul român şi un semnal că Parlamentul nostru naţional este preocupat de demnitatea şi respectul pe care îl au românii la ei acasă, dar şi în Europa', a spus Valeriu Zgonea, în şedinţa comună a Parlamentului. 

El a susţinut că Declaraţia este 'un semn şi un semnal' dat de Parlament preşedintelui Traian Băsescu să se retragă din funcţie cu onoare şi cu demnitate. 

'Declaraţia aceasta este un semn şi un semnal dat de către Parlamentul României celui care ocupă temporar această funcţie, din 2009, şi ştim toţi din această sală cum o ocupă, că poate este timpul, nu pentru ambiţia domniei sale personale, ci pentru onoarea statului român şi pentru respectabilitatea funcţiei de preşedinte al unui stat european să se retragă din funcţie cu onoare şi cu demnitate, recunoscând şi privind în oglindă dimineaţa, că oriunde ai fi fost în afară de România, presiunea opiniei publice era atât de mare încât erai nevoit, cu onoare şi cu demnitate să te retragi dintr-o funcţie pe care nu o meriţi, pe care nu ai respectat-o şi de care ai abuzat timp de zece ani de zile', a spus Zgonea. 

În opinia sa, indiferent de rezultatul votului preşedintele Băsescu nu îşi va da demisia.

'Nu există pădure fără uscături. Cele două elemente de care suntem acuzaţi în afară (n.r. problema romilor şi corupţia), că nu suntem în stare să le combatem aşa cum trebuie, sunt legate de imaginea, de instituţia, Preşedinţiei statului român. Indiferent ce vom face astăzi, eu cred că preşedintele Băsescu nu îşi va da demisia. De aceea am şi fost de acord cu propunerea unui coleg, să scoatem demisia de onoare. Ca să ai onoare trebuie să înţelegi ce va păţi prim-ministrul României, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor, în următorii cinci ani de zile fiecare parlamentar se va deplasa în afara statului român. Întotdeauna vom fi întrebaţi cum este posibil ca într-un stat european, în 2014, corupţia să fie legată de preşedintele statului pe care îl reprezinţi', a mai spus Zgonea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ