Zgonea: PSD a sprijinit actuala conducere a Parchetelor. Oare ce partid a sângerat cel mai mult?

| 19 iul, 16:39

Președintele Camerei Deputaților, social-democratul Valeriu Zgonea, a scris duminică pe Facebook că PSD a propus și sprijinit actuala conducere a Parchetelor, decizii în urma cărora "a sângerat cel mai mult".

"Detașându-ne de circul politicianist... oare cine a propus și sprijinit actuala conducere a Parchetelor? În urma acestor decizii, oare ce partid a sângerat cel mai mult? Ce partid a fost cel mai reformat în ceea ce privește resursele umane? Cine a suferit cele mai puternice critici interne pentru aceste angajamente ferme? Astăzi se vede foarte clar cine a fost cel mai determinat partid în ceea ce privește statul de drept și lupta împotriva corupției și asta prin prisma rezultatelor concrete. Cine să fie? PDL? Sau poate... PNL?, care a părăsit guvernarea USL acuzând chiar deciziile care au dus la aceste rezultate...", arată Valeriu Zgonea.

El vorbește despre "voci critice din partid" care au încercat "să defecteze intern aceste măsuri".

"Am propus și susținut profesioniști integri la conducerea instituțiilor sistemului judiciar, care în această perioadă au dat proba independenței lor totale de orice interferență politică. Din aceste motive, vocile critice din partid, precum și cei care au încercat să defecteze intern aceste măsuri care au recredibilizat România în plan internațional se situează mult în afara unui bun simț național sau de partid. Comportamentul comunistoid este cel al asumării jumătăților de măsură și anume: "Statul de drept este bun până la interesul de grup sau personal", acest tip de judecată fiind de natură să compromită măsurile esențiale luate de noi ca partid în această perioadă", mai arată Zgonea.

Social-democratul adaugă faptul că îl umplu de "tristețe" comentariile unor colegi.

"PSD nu este o victimă a luptei anticorupție, ci este singurul partid care și-a asumat în mod real și ferm — cu costuri interne enorme, dar și cu rezultate pe măsură — toate acțiunile în acest sens. Asta în ciuda unor persoane care reușesc, prin comentariile lor iresponsabile și justificate de interese personale, să alimenteze stereotipuri de comunicare false și să legitimeze etichete legate de un partid care a reformat România. PSD poate deveni o victimă a acelor colegi care înțeleg să critice o direcție rațională și integră a partidului!", a mai scris Valeriu Zgonea peFacebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ