Zi decisivă: România îşi joacă ultima carte în fotbal şi rugby

| 11 oct, 12:18

Zi importantă pentru sportul românesc. Naţionala de fotbal joacă ultima şansă de a se califica direct la Campionatul European 2016, fiind obligată să bată Insulele Feroe în deplasare. Pe de altă parte, reprezentativa de rugby joacă ultimul meci la Campionatul Mondial din Anglia, contra Italiei. Dacă obţinem a doua victorie în grupe, ne calificăm direct la Campionatul Mondial 2019.

EURO 2016. Naţionala de fotbal a României va susţine contra reprezentativei Insulelor Feroe, duminică, la Torshavn (19.00, ora României), meciul cu numărul 661 din palmaresul său general. Românii sunt obligaţi să bată Feroe pentru a se califica la Euro 2016.

Palmaresul întâlnirilor cu Feroe ne dă speranţe, România câştigând toate cele cinci meciuri oficiale.

România - Feroe. Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Anghel Iordănescu, declara, joi seara, după egalul cu Finlanda, din preliminariile EURO 2016, că tricolorii sunt obligaţi să câştige în Feroe, înt-un meci care reprezintă ultima lor ''carte''.

"Suntem nevoiţi să jucăm ultima carte şi să o jucam bine. Trebuie să câştigăm în Feroe, pentru că fotbalul nostru are nevoie de aceasta calificare", a spus Iordănescu.

"Regretăm că am ajuns într-o asemenea situaţie, să depindem de ultimul meci", a declarat selecţionerul, care a apreciat ca ''firească'' reacţia spectatorilor, care au fluierat jocul tricolorilor pe finalul meciului şi au cerut demisia antrenorului.

Anghel Iordănescu are la dispoziţie 24 de jucători pentru meciul cu Feroe, opt din campionatul intern şi 16 stranieri.

Raţ are cele mai multe selecţii, 106, Sânmărtean este cel mai vârstnic jucător (35 ani), iar Steliano Filip (21 ani) e mezinul lotului şi unul dintre cei doi debutanţi, alături de Alibec.

Torje este golgheterul lotului, cu 10 reuşite.

Din echipa care a jucat în martie la Ploieşti, cu Feroe, în lot se află Pantilimon, Papp, Chiricheş, Dragoş Grigore, Raţ, Pintilii, Sânmărtean, Prepeliţă, Adrian Popa, Torje, Maxim şi Keşeru.

Citeşte şi: Ce şanse mai are România pentru Euro 2016. Ce se întâmplă dacă nu câștigăm în Feroe

România - Italia. România are ocazia să reuşească pentru prima dată în istoria sa două victorii la o Cupă Mondială şi să obţină biletul pentru ediţia 2019, în cazul unui succes în faţa Italiei, duminică, la Exeter (16.30, ora României), comentează AFP, preluată de Agerpres.

''Este unul dintre cele mai importante meciuri ale noastre. Dacă ne calificăm automat la următoarea Cupă Mondială (în 2019, în Japonia), ne vom putea concentra asupra dezvoltării echipei în următorii patru ani'', a declarat Lynn Howells, selecţioner galez al ''Stejarilor''.

Pentru a obţine acest preţios loc trei, adaugă AFP, românii au nevoie de o nouă victorie, la cinci zile după ce au reuşit să remonteze un handicap de 15 puncte în ultima jumătate de oră în faţa Canadei, impunându-se în final cu 17-15.

Românii vor fi însă privaţi de căpitanul lor Mihai Macovei (autorul celor două eseuri în meciul cu Canada), suspendat pentru un placaj periculos în acelaşi meci.

''Stejarii'' vor întâlni o echipă a Italiei fără îndoială mai proaspătă, pentru că a beneficiat de o săptămână pentru pregătirea acestui meci, dar şi ea fără căpitanul ei şi omul bun la toate în teren, Sergio Parisse. Nr. 8 italian, revenit în teren duminică, la meciul pierdut în faţa Irlandei (9-16), continuă să se resimtă în urma unei accidentări la gambă, din cauza căreia a ratat primele două meciuri la această Cupă Mondială.

Citeşte şi: România, victorie de senzație cu Canada la rugby, la Cupa Mondială 2015

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ