Ziar austriac, despre Schweighofer: Certificatul care atestă provenienţa lemnului e rezultatul unui conflict de interese

| 21 aug, 09:20

Ziarul economic din Austria,Wirtschaftsblatt.at, a publicat un articol referitor la raportul Ministerul Mediului din România depus la Parchet cu privire la Holzindustrie Schweighofer, după ce au fost descoperiți 30.000 de metri cub de lemn fără documente de proveniență, adică între 800 și 1300 de camioane, transmite B1Tv.

Pe 30 iulie, Ministerul Mediului a transmis informații referitoare la acest raport, însă ziarul austriac mai vine cu o precizare. Potrivit acestuia, certificatul PEFC CoC, care atestă proveniența "sustenabilă" a lemnului procesat de Holzindustrie Schweighofer în România ar fi rezultat în urma unui conflict de interese.

Potrivit sursei citate, vicepreședintele Fundației Schweighofer (Schweighofer Privatstiftung), firma mamă a HS Romania, Georg Erlacher, ar fi fost la momentul emiterii certificatului PEFC, membru în consiliul director al Holzforschung Austria, institutul de cercetare al lemnului care a emis respectivul certificat PEFC-CoC.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ