UPDATE Gurul Bivolaru scapă de acuzaţia de sex cu minori. Magistraţii au fost ameninţati

| 14 iun, 2013

Gregorian Bivolaru scapă de acuzaţia de sex cu minori, în acest fel şeful MISA scapă de trei capete de acuzare. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au fost ameninţaţi înainte de ultimul termen din dosarul liderului MISA. Ionuţ Matei, unul dintre magistraţi, cunoscut pentru că i-a condamnat pe Gigi Becali şi pe Adrian Năstase, susţine că a primit acasă o scrisoare de ameninţare.

Gregoria Bivolaru scapă de trei capete de acuzare, sex cu minori, corupţie de minori, trecere frauduloasă a frontierelor. În aceste cazuri, faptele de care este acuzat liderul MISA s-au prescris. El rămîne, însă, cu o acuzaţie de act sexual cu minori.

Oficialii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au pus, vineri, la dispoziţia presei textul scrisoarii de ameninţare care a fost primită joi de judecătorul Ionuţ Matei, în cutia poştală de la domiciliu. Documentul este semnat cu sintagma "noi cei indignaţi", iar prin acesta i se solicită magistratului luarea unei decizii favorabile lui Gregorian Bivolaru, în dosarul în care este judecat, în fază finală, de către un complet de trei judecători de la instanţa supremă, al cărui preşedinte este Ionuţ Matei.

Acesta este adresat "Domnului judecător Ionuţ Matei, URGENT ŞI EXTREM DE IMPORTANT!!!!!".

"Vă rugăm să citiţi cu o foarte mare luare aminte această scrisoare ce vă este adresată, nu spre a vă ameninţa, ci spre a TRAGE UN UTIL SEMNAL DE ALARMĂ CĂ SUNTEŢI PE CALE SĂ FACEŢI O IMENSĂ NEDREPTATE. Nu este bine să vă jucaţi (întocmai ca un DUMNEZEU CRUD ŞI TIRANIC) cu viaţa şi libertatea unui om nevinovat. Citiţi cu atenţie şi luaţi aminte, acum, până nu va fi prea târziu atât pentru Gregorian Bivolaru cât şi pentru dumneavoastră! Încă mai este timp să evitaţi ceea ce ulterior va deveni inevitabil", se arată în introducerea scrisorii.

Semnatarii scrisorii spun că judecătorul Ionuţ Matei ar fi pe cale să facă "o imensă nedreptate" prin presupusa condamnare a lui Gregorian Bivolaru, context în care asupra magistratului vor fi pornite, spun aceştia, acţiuni de defăimare şi eliminare din justiţie.

"Cât suntem încă pe pace vă urăm bine v-am găsit! Vă apropiaţi de momentul în care veţi săvârşi o imensă nedreptate datorită comenzilor primite (ştiţi de la cine şi aflaţi că noi de asemenea ştim de la cine) aruncându-l după gratii pe profesorul de yoga Gregorian Bivolaru. Aceasta va fi însă (pentru dumneavoastră) o amară victorie şi, aşa cum veţi vedea la scurt timp după aceea, noi cei indignaţi la culme de toate abuzurile, despotismele şi excesul de zel îndopat cu ură de care aţi dat de foarte multe ori dovadă vom intra după aceea în acţiune. Ştiţi foarte bine că nu sunteţi nici un înger şi nici o uşă de biserică, aşa că, dat fiind cameleonismul şi făţărnicia imensă ce vă caracterizează, noi cei indignaţi vom începe (la rândul nostru) să vă demascăm rând pe rând toate potlogăriile, toate greşelile descalificante, toate bubele şi toate ilegalităţile mai mari sau mai mici pe care le-aţi făcut", se mai arată în scrisoare.

Semnatarii scrisori susţin că ar avea pregătite cinci dosare despre magistratul Ionuţ Matei, care ar urma să fie făcute publice, rând pe rând, în mass-media, atunci când vor considera "necesar".

"Arma noastră de bază în ceea ce vă priveşte este dezvăluirea în regim de urgenţă a tuturor adevărurilor deranjante, şocante care vă privesc şi care vă vor distruge destul de repede imaginea (deja boţită) de judecător integru. Aşa cum veţi vedea, ştim cu mult mai mult despre dumneavoastră decât vă puteţi imagina (şi vom continua să strângem fără încetare cât mai multe dovezi de tot felul care vă incriminează)", se mai arată în scrisoare.

Totodată, semnatarii scrisorii îl anunţă pe magistratul Ionuţ Matei că nu se vor opri decât atunci când acesta va fi dat afară din justiţie, "şi poate nici atunci". "La cinci zile după ce veţi fi dat afară din justiţie, trei dintre noi vom veni personal să vă spunem: «Iată că s-a întâmplat ceea ce v-am spus atunci», se mai arată în scrisoare.

Autorii scrisorii susţin că sunt cei care au făcut ca justiţia să-l prăbuşească şi să-l aducă în faţa magistraţilor în rolul de infractor pe fostul premier Adrian Năstase", despre care arată că ar fi fost, la rândul său, "un alt duşman îndârjit şi plin de ură al lui Gregorian Bivolaru".

"Dacă am reuşit aceasta cu Adrian Năstase, cu dumneavoastră ne va fi mult mai uşor să vă azvârlim afară din justiţie (după cum veţi simţi şi veţi vedea", se mai arată în scrisoare. Semnatarii scrisorii susţin că acţiunile lor se vor baza pe "anumite aparate psihotronice", ce ar fi folosite de către serviciile secrete din occident, dar şi de serviciile secrete din România, şi că în acest fel magistratul Matei va simţi din plin "că atunci când rău faci, rău găseşti".

Aceştia îi explică judecătorului Matei că vor implora divinitatea "să-l răsplătească" după cum ar merita pentru tot presupusul rău pe care l-ar fi făcut în cariera sa. Autorii scrisorii mai arată că, în opinia lor, războiul împotriva magistratului ar trebui să înceapă în 21 iunie, moment despre care arată că va fi regretat "foarte tare" de magistrat. Totodată, în scrisoare se arată că "cei indignaţi" vor suspenda orice acţiune ce l-ar viza pe magistratul Matei dacă acesta "nu va săvârşi această mare nedreptate (de a-l condamna pe nedrept pe Gregorian Bivolaru)".

"Tot aşa vom proceda (vom face PACE!) dacă vă veţi satisface într-un alt mod dorinţa de răzbunare şi eventual îi veţi da lui Gregorian Bivolaru o condamnare simbolică, ce va fi cu suspendare". Completul de trei judecători de la instanţa supremă al cărui preşedinte este Ionuţ Matei judecă miercuri dosarul liderului MISA Gregorian Bivolaru, în care acesta este acuzat de trafic de minori.

În 12 aprilie 2012, judecătorii ICCJ Ionuţ Matei, Cristina Rotaru şi Ioana Bogdan au decis să reţină spre rejudecare dosarul în care Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor şi trafic de minori, admiţând astfel recursul procurorilor şi desfiinţând deciziile anterioare ale instanţelor.

În acest caz, Tribunalul Sibiu şi apoi Curtea de Apel Alba Iulia au decis achitarea liderului MISA pentru o parte din infracţiunile pentru care a fost judecat, respectiv perversiune sexuală în formă continuată, două infracţiuni de act sexual cu un minor în formă continuată şi două infracţiuni de trafic de minori.

Instanţele au dispus, totodată, încetarea procesului penal pentru alte infracţiuni, respectiv corupţie sexuală, act sexual cu un minor, ambele în formă continuată, şi trecerea frauduloasă a frontierei României, "ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale".

Parchetul a făcut recurs la ICCJ.

Bivolaru a fost arestat, în martie 2004, sub acuzaţia că a întreţinut relaţii şi perversiuni sexuale cu Mădălina Dumitru, folosindu-se de influenţa pe care o avea asupra acesteia, în calitate de profesor de yoga. Bivolaru a fost însă eliberat din arest după ce, la 1 aprilie 2004, Curtea de Apel Bucureşti a constatat că emiterea mandatului a fost făcută de o instanţă necompetentă.

Anchetatorii au stabilit că, în 2002 - martie 2004, acesta ar fi practicat în mod repetat acte cu caracter obscen faţă de minora Mădălina Dumitru. În perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum şi în aprilie 2003, folosindu-se de calităţile de profesor yoga şi mentor spiritua

În august 2004, procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti l-au trimis pe Bivolaru în judecată pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuală, corupţie sexuală, trafic de minori şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României. Au mai fost trimişi în judecată Mirona Farcaşi (pentru corupţie sexuală) şi vameşul Farkaş Ferenc Szolt (prins o dată cu Bivolaru, la Nădlac, acuzat de trafic de migranţi). Deşi pe numele lui exista o interdicţie de a părăsi ţara, Bivolaru a ieşit din România, fiind reţinut la Malmo, în Suedia. Ulterior, el a obţinut statut de azilant.

Gregorian Bivolaru a fost arestat în aprilie 2005, în Suedia, însă în luna noiembrie acelaşi an, autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia.

Din 23 mai 2013, instanţa îl citează pe Gregorian Bivolaru şi cu noul său nume, Magnus Aurolsson, fiind prima oară când este menţionat astfel în dosarul în care este acuzat de trafic de minori.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ