Adunarea Parlamentară a OSCE condamnă agresiunea rusă contra Ucrainei

| 08 iul, 20:48

Membrii Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE) au adoptat miercuri, la Helsinki, o rezoluție ce condamnă 'agresiunea' rusă contra Ucrainei, sporind astfel izolarea Rusiei în interiorul unei organizații create pentru a asigura pacea și securitate pe continentul european, transmite AFP.

''Adunarea Parlamentară a OSCE condamnă agresiunea unilaterală și nejustificată a Federației Ruse contra suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei și continuarea încălcărilor clare, grosolane și constante ale principiilor Acordurilor de la Helsinki'', relevă rezoluția AP OSCE, adoptată cu 96 de voturi pentru, șapte voturi contra și 32 de abțineri.

Sesiunea de vară a AP OSCE are loc în aceste zile la Helsinki, locul unde în urmă cu 40 de ani au fost semnate aceste acorduri care au dus la o apropiere între Vestul și Estul Europei, relatează Agerpres.

Miercuri, Rusia a anunțat că nu va trimite nicio delegație la sesiunea AP OSCE, în semn de protest față de refuzul Finlandei de a acorda viză de intrare pentru șase membri ai delegației ruse, printre care președintele Dumei de Stat, Serghei Narâșkin. Această decizie a autorităților de la Helsinki decurge din sancțiunile impuse în 2014 de Uniunea Europeană împotriva Moscovei pentru rolul acesteia în conflictul din estul Ucrainei, unde Rusia îi susține pe rebelii separatiști.

Unele țări, printre care Franța și Elveția, s-au abținut de la votul din plenul AP OSCE, susținând că prin absența delegației sale Rusia nu și-a putut apăra poziția.

loading...

Ştirile orei

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ