Agravare temporară sau Război Rece? Relațiile dintre SUA și Rusia, dezbătute la Moscova

| 08 dec, 2014

Duma de Stat din Rusia, Camera inferioară a Parlamentului, va discuta luni despre deteriorarea relaţiilor dintre Washington şi Moscova în cadrul unei audieri intitulate „Rusia-SUA: agravare temporară sau un nou Război Rece?”, relatează agenţia Tass, în pagina electronică.

La discuţii vor participa reprezentanţi ai Ministerului rus de Externe, ai Academiei de Ştiinţe, Camerei Civice şi Comisiei pentru Afaceri internaţionale din cadrul Dumei. Agenda include subiecte precum motivul deteriorării relaţiilor dintre Rusia şi Statele Unite, conflictul politic din jurul Ucrainei, încercările Statelor Unite de izolare a Rusiei şi perspectiva relaţiilor bilaterale.

„Congresul Statelor Unite tocmai a adoptat o rezoluţie care pentru noi echivalează cu declararea unui Război Rece”, a declarat înaintea audierilor preşedintele Comisiei pentru Afaceri internaţionale din Dumă, Aleksei Puşkov, membru al partidului Rusia Unită.

„Acţiunile SUA fac o nouă resetare imposibilă. Audierile vor fi consacrate modului de a construi relaţii pe viitor”, a adăugat Puşkov.

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a adoptat o rezoluţie împotriva Rusiei la 4 decembrie. Documentul acuză Moscova că este un „agresor” în relaţiile cu vecinii săi şi îi cere preşedintelui american Barack Obama să furnizeze Guvernului ucrainean „echipament de apărare letal şi neletal, servicii şi antrenament”.

Poziţia Rusiei şi a ţărilor occidentale în privinţa situaţiei din Ucraina diferă radical. Rusia a negat în mod repetat orice implicare în criza ucraineană, dar Occidentul o acuză de participare la luptele din estul Ucrainei şi a impus Moscovei o serie de sancţiuni.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ