Angela Merkel avertizează: Criza imigranților pune zona Schengen sub semnul întrebării

| 31 aug, 17:15

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că dacă Europa nu va reuși să se pună de acord în legătură cu o distribuire echitabilă a refugiaților, zona Schengen va fi pusă sub semnul întrebării, relatează Reuters și AFP.

"Dacă nu putem obține o distribuire echitabilă a refugiaților (în Europa), atunci chestiunea (privind viitorul zonei) Schengen se va afla pe ordinea de zi pentru multe state. Noi nu dorim să se ajungă acolo', a mai spus cancelarul german la o conferință de presă la Berlin. "Știu că unele țări au anumite poziții', a mai spus ea, cerând statelor membre UE să adopte 'o direcție comună pe cât posibil", relatează Agerpres.

Dar, 'dacă vom începe să spunem că nu dorim musulmani, atunci nu este bine', a adăugat ea, subliniind că Europa este construită pe principiul 'demnității fiecărei ființe umane'.

Citeşte şi:  Oficial al Comisiei Europene, anunţ pentru imigranţi: Nu îi vom respinge niciodata pe cei care au nevoie de protecție

Ea a atras de asemenea atenția că Italia trebuie ajutată, pentru că Roma nu poate găzdui toți imigranții care sosesc pe Marea Mediterană.

Angela Merkel a afirmat totodată că actuala criză a imigranților a pus Germania în fața unei provocări majore care nu va fi rezolvată în curând, îndemnând cetățenii să dea dovadă de flexibilitate și răbdare.

'Ne aflăm în fața unei provocări naționale uriașe. Aceasta va fi o provocare importantă nu doar pentru câteva zile sau luni, ci pentru o perioadă lungă de timp', a declarat Merkel.

Angela Merkel a estimat că Germania este destul de 'puternică' pentru a depăși provocarea care o reprezintă sosirea a sute de mii de imigranți. 'Economia noastră este puternică, piața forței de muncă este robustă și gata să absoarbă (mână de lucru)', a mai spus cancelarul german, care a anunțat prezentarea până pe 24 septembrie a unui pachet de măsuri complete pentru adaptarea legislației germane la situația actuală, în special pentru accelerarea procesării solicitărilor de azil, asigurării de ajutor și adăposturi pentru refugiați.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ