Anunţ NEAŞTEPTAT făcut de Washington

| 28 aug, 2014

Statele Unite ale Americii vor trimite tancuri şi militari în Europa de Est pentru a-i linişti pe aliaţii din NATO preocupaţi în legătură cu incursiunea Rusiei în Ucraina, au indicat joi responsabili ai Pentagonului, citaţi de AFP.

Aproximativ 600 de soldaţi din Brigada 1-a a Diviziei 1-a de Cavalerie urmează să fie desfăşuraţi în octombrie în Polonia şi în ţările baltice pentru exerciţii cu membri ai Alianţei Nord-Atlantice, în locul paraşutiştilor Brigăzii 173-a Aeropurtate, a precizat o purtătoare de cuvânt a Pentagonului, lt.-col. Vanessa Hillman.

''Este vorba de o rotaţie (de militari) la trei luni'', a afirmat ea, precizând că exerciţiile se vor axa pe mici unităţi şi formarea unor cadre de conducere.

Contrar echipelor care vor fi înlocuite, soldaţii acestei Brigăzi, denumită ''Iron Horse'', cu baza la Fort Hood, în Texas (sud), vor fi desfăşuraţi împreună cu tancuri M-1 Abrams şi vehicule de infanterie.

Armata americană a organizat o serie de exerciţii la frontiera de est a ţărilor NATO, în scopul de a-i linişti pe aliaţii săi preocupaţi în legătură cu sprijinul Rusiei faţă de separatiştii proruşi din Ucraina.

Washingtonul a trimis, de asemenea, avioane de vânătoare F-16 în Polonia şi a participat la misiuni aeriene comune în statele baltice.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ