Avertisment al Marii Britanii pentru România: „Puteţi rămâne fără protecţie în faţa Rusiei”

| 30 iun, 2014

Avertisment al Marii Britanii pentru România: „Puteţi rămâne fără protecţie în faţa Rusiei”

David Cameron a lansat un avertisment dur ţărilor care il suţin pe Jean Claude Junker la şefia Comisiei Europene. Într-un interviu pentru Sunday Mail, premierul Britanic a transmis transmis ţărilor baltice că „protecţia este un lucru de la sine înţeles în UE, dar un alt preşedinte ar putea să nu fie de acord cu asta”. El şi-a continuat mesajul, nominalizând România, Bulgaria şi Polonia. „Ce se va întâmpla dacă acest candidat la preşedinţia CE se va gândi că acordurile comerciale cu Rusia sunt mai importante?", a spus el.

Jean-Claude Juncker a fost desemnat de şefii de stat şi de guvern ai ţărilor membre UE pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, a anunţat Herman Van Rompuy, preşedintele Consiliului European. "Decizia a fost luată. Consiliul European îl propune pe Jean-Claude Juncker pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene", a transmis Van Rompuy prin Twitter. Desemnarea lui Juncker a primit 26 de voturi pentru şi două împotrivă (Marea Britanie şi Ungaria) în Consiliul European. Junker, candidatul Partidului Popular European pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, va trebui să primească şi aprobarea Parlamentului European. Votul în PE este programat la jumătatea lunii iulie, iar Junker va trebui să primească cel puţin 376 de voturi pentru din totalul de 751.

Juncker, în vârstă de 59 de ani, fost premier luxemburghez şi fost preşedinte al Eurogrupului, este adeptul unei viziuni federaliste faţă de proiectul Uniunii Europene.

 

 

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ