AVION PRĂBUŞIT. Putin promite că îşi va folosi influenţa asupra separatiştilor, pentru anchetarea catastrofei

| 22 iul, 2014

AVION PRĂBUŞIT. Preşedintele rus Vladimir Putin a promis că Moscova îşi va folosi influenţa asupra miliţiilor populare din estul Ucrainei, pentru a asigura bunul mers al anchetei în cazul catastrofei aviatice de lângă Doneţk.

AVION PRĂBUŞIT. În afară de aceasta, şeful statului rus a subliniat necesitatea de a îndemna Kievul la 'respectarea normelor elementare de bun simţ şi de a înceta focul, măcar pentru scurta perioadă a anchetei'. În prezent, a constatat Putin, regimul de încetare a focului nu este respectat.

Citeşte şi: UPDATE AVION PRĂBUŞIT UCRAINA. Rebelii au predat Malaeziei cutiile negre. Vor fi decriptate în Marea Britanie

Anterior, ţările Occidentului i-au cerut de nenumărate ori Kremlinului 'să înceteze să le ofere ajutor separatiştilor din estul Ucrainei' şi 'să influenţeze conducerea republicilor autoproclamate' în vederea încetării conflictului.

La începutul lui iulie, şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a confirmat că Moscova 'are anumite posibilităţi de influenţare a celor care-şi apără casele, rudele, familiile, pământul şi care vor ca în statul ucrainean drepturile lor să fie recunoscute şi respectate'. În acelaşi timp, Lavrov a declarat că şi Occidentul trebuie să convingă autorităţile ucrainene să convoace cât mai urgent un grup de contact pentru reglementarea situaţiei din sud-estul Ucrainei.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ