BOMBĂ în Guvern! Un ministru recunoaște că e homosexual

| 19 ian, 20:56

Un reprezentant politic de rang înalt a anunţat duminică faptul că este homosexual, devenind astfel primul ministru în mod deschis gay din istoria Irlandei, ţară de tradiţie catolică.

Anunţul demnitarului, ministru al Sănătăţii, a fost făcut cu patru luni înainte ca în Irlanda să aibă loc un referendum privind căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Considerat un posibil pretendent la funcţia de şef al partidului de centru-dreapta Fine Gael, în prezent la putere, în locul premierului Enda Kenny, ministrul Sănătăţii Leo Varadkar a făcut acest anunţ despre orientarea sa sexuală într-un interviu cu Radioteleviziunea naţională irlandeză RTE.

"Sunt homosexual. Nu este un secret, dar nici ceva ce nu ştie toată lumea, neapărat, ci un lucru despre care nu am vorbit în mod public anterior", a declarat Varadkar, în vârstă de 36 de ani, născut la Dublin, fiul unui indian şi unei irlandeze.

Ministrul a subliniat că va face campanie pentru căsătoria între persoane de acelaşi sex la referendumul din mai şi a subliniat că vrea să fie "onest cu oamenii".

Sondajele arată că Irlanda - care a scos homosexualitatea de sub incidenţa penală în 1993 şi a introdus parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex în 2011 - probabil că va vota pentru căsătoria între persoane de acelaşi sex în cadrul referendumului.

IMPRESIONANT! Un român a devenit exemplu pentru irlandezi prin gestul lui

loading...

Ştirile orei

11 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ