Călătoriile cu avionul spre America cu telefonul descărcat NU vor mai fi permise

| 07 iul, 2014

Autorităţile americane au anunţat că nu vor mai permite pasagerilor să ia cu ei la bordul avioanelor care pleacă de pe unele aeroporturi cu destinaţia SUA telefoane mobile şi alte dispozitive electronice care nu au bateriile încărcate, relatează duminică agenţia Reuters.

Noua măsură face parte din deciziile luate de Administraţia americană pentru Securitatea Transporturilor (U.S. Transportation Security Administration -TSA) pentru sporirea securităţii pe aeroporturi în urma avertismentelor privind riscul crescut al unor atentate ale reţelei teroriste al-Qaida împotriva avioanelor civile.

În consecinţă, agenţii de securitate de pe aeroporturile din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa ar putea să solicite pasagerilor să pornească dispozitivele electronice pe care le au asupra lor, cum ar fi telefoanele mobile (inclusiv smartphone-urile) şi laptopurile, iar dacă vor constata că bateriile lor sunt descărcate, atunci aceste aparate nu vor mai fi primite la bordul avioanelor care au ca destinaţie un aeroport de pe teritoriul Statelor Unite. Măsura este motivată de faptul că astfel de aparate pot fi transformate în dispozitive explozive.

Potrivit unor oficiali americani din domeniul securităţii, TSA a indicat de asemenea agenţilor de securitate de pe aeroporturi să verifice foarte atent încălţămintea pasagerilor.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ