HARTA celor mai bogaţi oameni din fiecare ţară a Europei. Cum este prezentată România

| 27 aug, 2014

Cel mai bogat om din România este Ioan Niculae, cu o avere de 1,1 miliarde de euro. El controlează compania Interagro, care derulează activităţi în agricultură şi industria chimică. Bogaţii numărul unul din majoritatea statelor europene au averi mult mai considerabile, în cap de listă situându-se spaniolul Amancio Ortega, proprietarul Zara.

Publicaţia Vox.com a realizat o hartă a Europei în care este prezentat în dreptul fiecărei ţări cel mai bogat om şi firma cea mai importantă pe care o patronează acesta. În dreptul României apare Ioan Niculae, patronul Interagro, cu 1,1 milioane de dolari.

Fiecare ţară este colorată după dimensiunea averii fiecărui număr unu, de la alb, cel mai puţin bogat, până la negru, cel mai bogat. România apare pe un fond deschis în sensul că averea lui Niculae este printre cele mai mici, în raport cu ceilalţi omologi ai săi. Cel mai bogat număr unu din Europa este patronul de la Zara, spaniolul Amancio Ortega, cu 62 miliarde de dolari, adică echivalentul a jumătate din PIB-ul României.

În Franţa, pe primul loc se află Liliane Bettencourt, cu 38 de miliarde de euro, de la L'Oreal, în Suedia Stefan Persson, cu 32 miliarde de euro, de la H&M.

Citeşte şi: Averea lui Ioan Niculae se micşorează de la o oră la alta. DIICOT a extins sechestrul

Spaţiul balcanic, în special statele foste iugoslave şi Bulgaria, sunt singurele locuri unde oamenii cu avere sunt mai puţin bogaţi ca Niculae.

Pentru a vedea harta la o rezoluţie mărită daţi click AICI.

Richest person europe

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ