Care este opinia americanilor despre răscumpărările plătite teroriștilor pentru ostatici

| 26 aug, 2014

Doi din trei americani sunt de părere că autorităţile nu ar trebui să plătească răscumpărări teroriştilor în schimbul ostaticilor, potrivit unui sondaj de opinie Reuters-IPSOS publicat marţi.

Potrivit sondajului realizat în rândul a 4.685 de americani, 62% dintre cei chestionaţi au declarat că sunt de acord cu politica SUA şi a Marii Britanii de a refuza să plătească răscumpărări, ca răspuns la o întrebare cu privire la uciderea jurnalistului american James Foley şi răscumpărarea de milioane de dolari cerută de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) în schimbul eliberării sale.


Doar 21% au afirmat că nu sunt de acord cu această politică. Sondajul a fost realizat în perioada 12-25 august.


În acelaşi sondaj, majoritatea americanilor au afimat că SUA ar trebui să intervină într-un fel în Irak, deşi o proporţie semnificativă se opune prezenţei de trupe americane pe teren în sprijinul guvernului de la Bagdad. Doar 29% dintre cei chestionaţi au fost de părere că SUA nu ar trebui să se implice, chiar şi prin trimiterea de ajutor umanitar sau de arme.


31% dintre americani au afirmat că Washingtonul ar trebui să furnizeze ajutor umanitar refugiaţilor din zonele de conflict şi 21% au estimat că armata americană ar trebui să lanseze lovituri aeriene în sprijinul forţelor guvernamentale irakiene.


Doar 12% dintre americani au afirmat că Washingtonul ar trebui să finanţeze şi să sprijine o intervenţie multinaţională, 11% au afirmat că Statele Unite ar trebui să trimită trupe ale Forţelor Speciale pentru a sprijini Bagdadul, 10% au fost de acord ca SUA să furnizeze arme trupelor irakiene şi doar 7% au afirmat că ar trebui trimise trupe americane în Irak.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ