Care sunt vinurile cu care se otrăvesc românii

| 06 feb, 2014

În urma unui control realizat de UE privind vinurile care se comercializează în România, reiese că în ţara noastră se consumă cele mai proaste și periculoase vinuri. Peste 30 de sortimente de vin au fost descoperite ca având cantități de alcool, zahăr, conservanți și arome mult peste limita admisă. De fapt, vinurile ieftine românești sunt realizate din apă exogenă și alcool din trestie de zahăr sau porumb și zahăr.

Pentru că unele sortimente sunt deosebit de periculoase pentru sănătatea populației, au fost date publicității și numele companiilor și produsele acestora care trebuiesc evitate. Majoritatea sunt din soiul alb/demisec.

 

Iată lista cu vinuri periculoase:

Babanu – produs de Murfatlar, cel mai vândut produs dintre cele periculoase. Este realizat dintr-un amestec de coloranți, apă (60 la sută) și zahăr (40 la sută).

Buchet – produs Casa de Vinuri Zorești Buzău este un așa-zis vin de masă demisec alb sau roșu, ce conține proporții de peste 30 la sută zahăr, restul apă și alte arome.

Strămoșesc și 9 poloboace – vinuri ieftine produse de Vinexport Focșani conțin zahăr în proporție de peste 30 la sută, plus apă și alte arome.

Perla Dunării – produs de Vitcom Galați este periculos tot din cauza amestecului zahăr-apă.

Alb Nobil – produs de Rom Cas Dâmbovița are o concentrație de peste 30 la sută zahăr, iar restul apă.

Crăița Transilvaniei – produs de Jidvei.

Muscatel – vin de masă demidulce, produs de Vincon Vrancea

Tămâioasă Românescă – Proles Pontica, vin alb dulce produs de Vincon Vrancea

Pinot Noir – Proles Pontica, vin roșu demidulce produs de Vincon Vrancea

Busuioc de Pietroasa și Tămâios de Pietroasa, vinuri contrafăcute de Bachus Buzău.

În general, mai toate vinurile care se comercializează pe piață la un preț de sub 15 lei sticla de 750 ml sunt periculoase pentru sănătate.

”Consumul unor astfel de produse, mai ales dacă acesta este constant și în cantități de peste o 250 ml zilnic, provoacă un complex de afecțiuni care pot afecta definitiv și iremediabil unele organe precum pancreasul și ficatul. Afectat va fi și sistemul cardiovascular, creierul (consumul de ”alcool” rezultat și apă și zahăr alimentează demența), dar și rinichii. De fapt, consumând aceste produse se provoacă inconșient o otrăvire gravă a organismului”, precizează doctor Maria Mihai-Albu.

Ovidiu Gheorghe, șeful Patronatului Național al Vinului, susține că în această perioadă a crescut invazia vinurilor ieftine și periculoase pe piața românească. Așa zisul vin care costă în vrac sub șase lei pe litru conține chimicale care dăunează grav sănătății. Asistăm la o adevărată invazie de asemenea produse, care nu toate sunt produse în România. Există pe piață și vinuri din Spania sau Italia care au un preț mic și o calitate îndoielnică.

Tag-uri: vin
loading...

Ştirile orei

12 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 ian, 14:22
Diana
indiferent de produs, ca e vorba de vin, biscuiti, mezeluri etc., daca nu se iau masurile legale, tot degeaba e. ca nu bei vin si bei apa de la chiuveta, care are in ea materii fecale, e mai bine?! problema e la nivel mondial, tot ce gasesti in magazine e in mare parte, plin de otravuri. pana si conservantii sunt otravuri, nu se digera mancarea si cauzeaza diverse probleme de sanatate. daca vrei mancare 100% curata, pui mana si plantezi tu tot, e singura solutie reala. poti?! daca nu, oricum inghiti otrava, dintr-o parte sau alta. ce sens are sa te mai si autoconvingi ca te otravesti?! doar iti scazi sansele de a elimina otrava, stiind faptul ca organismul ti-e controlat de creier! daca nu puteai sa elimini din otravuri, crapai pana acum, nu crezi?! iar daca se moare din ele, 2-3 randuri pe un site de internet schimba ceva?!
25 feb, 2014
xolv
Romania
Ba nu, toate vinurile de proasta calitate sunt numai din Romania. V-a prostit comunismul de numai porcarii consumati. Dealurile Chimiei. Mult si prost. In lumea civilizata vinul romanesc e considerat otrava. Iesiti din grota odata!
12 feb, 2014
radu
Dezinformare tipica ziaristilor romani
Domnule Laurentiu Panait,

Sunt sigur ca nu ai nici cea mai mica idee cum se fabrica vinul. Din cate stiu, doar Iisus a reusit sa faca din apa vin... In fine, daca tu reusesti sa identifici aceste arome care introduse in amestecul apa +zahar dau vin, sau aceasta "pastila minune" care duce la obtinerea unui vin artificial, te rog contacteaza orice producator de vin si iti garantez ca te vei imbogati.

Asta ca sa nu mai aduc in discutie lipsa surselor tale de documentare....
10 feb, 2014
aaabbbb
...
stati linistiti... pana si vinul de Recas provine din Spania...
09 feb, 2014
ics
Pai si cu Premiat cum ramane?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ