Sigur nu știai! Ce se întâmplă dacă mănânci CARTOFI GĂUNOȘI sau ÎNCOLȚIȚI

| 16 noi, 2013

Ai observat, probabil, că, dintre cartofii pe care-i cumperi, unii sunt găunoși, alții au pete maronii înăuntru, iar alții încolțesc la scurt timp după ce-i aduci acasă. Care este cauza acestor imperfecțiuni ale cartofilor și cât de sănătos este să-i mănânci așa.

Dacă observi că pe cartofii pe care i-ai cumpărat apar muguri mici, maro și verzi, înseamnă că amidonul începe să se transforme în zahăr. Asta se întâmplă după ce cartoful a fost ținut într-un mediu umed.

Dacă mugurii sunt ”zbârciți”, este un semn că acel cartof conține foarte mulți nutrienți.

De asemenea, dacă vezi că în anumite zone coaja cartofului are o tentă verziue, înseamnă că a fost expusă la soare în exces, ceea ce determină formarea solaninei. În cantitate mare, aceast compus este otrăvitor.

Prin urmare, dacă mănânci cartofi a căror coajă este, din loc în loc, verde, te alegi cu crampe și dureri de stomac, potrivit fitsugar.com. Totuși, acești cartofi nu pun în pericol sănătatea ta decât dacă sunt moi. Îndepărtează coaja verde și gătește-i.

Ca să previi înmugurirea și colorarea cojii în verde, depozitează-i în spații răcoroase și uscate, nu în frigider. De asemenea, nu-i ține în pungi sau hârtii.

Găurile din cartofi sunt, de cele mai multe ori, rezutatul acțiunii viermilor albi, care s-au hrănit din aceste legume. Dacă atunci când tai cartoful observi o pată maronie în mijlocul său, trebuie să știi că ea este cauzată de condițiile în care a crescut planta - sol umed și rece -. Acești cartofi nu sunt dăunători sănătății.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ