Cea mai frumoasă SCARĂ pictată din LUME se găseşte într-un oraş din România

| 26 aug, 2014

Superba scară din Târgu Mureș ar putea fi considerate drept monument istoric din punct de vedere al vechimii, deoarece sunt construite de mai bine de 100 de ani, mai exact în anul 1902. Denumirea sa vine de la princepele Transilvaniei Rakoczi al II-lea, acesta a devenit faimos pentru că a fost conducătorul răscolii curuților între anii 1703-1711, îndreptată împotriva dominației habsburgice.

Scara Rakoczi are 70 de trepte și te poți îndrepta spre Cetatea medievală din Târgu Mureș dinspre strada Revoluției. Delimitată de parapeți înalți din beton pe care e fixată balustrada, scara nu are un design deosebit, dar e cunoscută în oraș datorită vechimii sale.

La o primă vedere asupra acestei scări ai impresia că te uiți la un covor țărănesc. Semnătura picturii o poartă Digital Transilvania. Treptele sunt pictate în culorile alb, negru și roșu și respectă motivele brodate pe costumele populare din Transilvania sau chiar de pe ștergarele tradiționale.

Merită să vă opriți și să îi admirați frumusețea. Scara e pictată pe treapta verticală, cea orizontală neavând nici un model. Din acest motiv, modelul nu e vizibil pentru persoanele care coboară scările, ci numai de persoanele care urcă sau privesc scările de jos în sus.

Vestea că în Tg. Mureș există 70 de trepte pictate cu un model deosebit s-a răspândit rapid în toată lumea și imediat au intrat în top. Acum scara Rakoczi din Tg. Mureș este considerată cea mai frumoasă scară pictată din lume.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ