Cel mai poluat râu din lume FOTO

| 13 feb, 2014

În bazinul Citarum, cel mai important râu din provincia indoneziană Java de Vest, trăiesc circa cinci milioane de oameni, cea mai mare parte asigurându-şi necesarul de apă din acest râu recunoscut pentru gradul extrem de ridicat de poluare, scrie myscienceacademy.org.

Factorii care contribuie decisiv la statutul de cel mai poluat râu din lume sunt, pe de o parte, fabricile situate de-a lungul său, care-şi deversează reziduurile, iar pe de alta, absenţa serviciilor de colectare a gunoaielor şi a sistemului de canalizare, astfel încât cele mai multe deşeuri provenite din gospodăriile oamenilor ajung în albia Citarum. Principalele surse de poluare sunt fabricile de textile din Bandung şi Chimachi, iar în suprafaţa de peste 8.000 de kilometri pătraţi a râului ajung substanţe toxice, cum ar fi plumbul, mercurul sau arsenicul. Totodată, de apele acestui râu depind agricultura, pecuitul, industria, aprovizionarea caselor cu apă şi generarea energiei electrice, atâta vteme cât pe cursul Citarum există trei hidrocentrale care asigură energia pentru Bandung şi zona Jakarta. În apele sale ajung, de asemenea, şi gunoaiele locuitorilor, care nu beneficiază de un sistem de colectare a acestora, însă aceeaşi apă este folosită pentru plantaţiile de orez, pentru igienă şi pentru gătit.

Deşi în urmă cu câţiva ani, Asian Development Bank a aprobat un împrumut de 500 de milioane de dolari pentru începerea operaţiunilor de curăţare, Citarum se numără în continuare printre cele mai poluate râuri din lume. Autorităţile estimează că apele râului vor fi epurate în maxim 15 ani, însă costurile investiţiei sunt considerabile, ridicându-se la patru miliarde de dolari.

 

Worlds-Most-Polluted-River-1

Worlds-Most-Polluted-River-2

Worlds-Most-Polluted-River-4

Worlds-Most-Polluted-River-6-954x614

Worlds-Most-Polluted-River-7

Tag-uri: poluare, rau
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ