Cine sunt „agenții” lui Putin din Parlamentul European INFOGRAFIC

| 10 dec, 2014

Partidele extremiste sau populiste au o pondere tot mai importantă în statele Uniunii Europene, formațiuni precum UKIP în Marea Britanie sau Frontul Național în Franța reușind chiar să câștige alegerile europarlamentare în țările lor.

Chiar dacă au o influență mai mică, partide precum Jobbik în Ungaria, Ataka în Bulgaria sau Frontul Democratic din Germania s-au alăturat eurofobilor francezi și britanici din Parlamentul European, având drept obiectiv declarat distrugerea Uniunii Europene.

Marine Le Pen, președinta Frontului Național Francez a efectuat mai multe vizite la Moscova în ultimii ani, criticând dur sancțiunile Uniunii Europene impuse Rusiei și declarându-și simpatia declarată față de Vladimir Putin nu o singură dată.

Nigel Farage, liderul UKIP, s-a făcut remarcat în Parlamentul European printr-o retorică dură la acțiunile Bruxelles-ului de susținere a Ucrainei, formațiunea sa opunându-se de asemenea ratificării Acordului de Asociere cu Republica Moldova.

La sfârșitul lunii noiembrie, cotidianul german Bild scria că aceste partide sunt susținute direct de către Kremlin, prin mai multe scheme ascunse, inclusiv de vânzare a aurului.

Potrivit Bild, Kremlinul vinde aur către aceste formațiuni la un preț mult subevaluat, permițându-le acestora mai apoi să-l revândă mult mai scump și astfel să se poată finanța.

Chiar dacă deocamdată doar câteva țări europene sunt reprezentate în Parlamentul European de astfel de formațiuni politice, ele încep să se dezvolte în tot mai multe state, având parte de resurse financiare importante și folosindu-se de o retorică populistă.

Centrul Eurasiatic de Analiză și Strategie a realizat un infografic cu aceste partide, pe care Business Insider le numește drept „agenții infiltrați” ai lui Putin în Parlamentul European.

europe-russia

loading...

Ştirile orei

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 dec, 2014
red
romm
lipseste psd din rommania din aceasta harta

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ